Kirjat, musiikki ja elokuvat

Hämyvestarit 2017, tuo pienen maalaiskylän suuri musiikkijuhla!

Hämyvestarit – yksi vuoden kohokohdista, johon kyläläiset kokoontuvat sankoin joukoin nauttimaan elävästä musiikista, hyvästä ruoasta, raikkaista juomista ja ennen kaikkea toistensa seurasta.  Artistikattaus oli tänäkin vuonna hittiartistien täyttämä.

Festivaalit avasi yhtye nimeltä Kormus, yleisöä oli tässä kohden kerääntynyt paikalle mukavasti ja meinkinki oli loistava.

Seuraavaksi lavalla nähtiin Eppu Normaali, tuo Ylöjärven ylpeys suomirokille. Varmoin ottein Eppujen pojat kipusivat lavalle, yleisön tungeksiessa eturiviin. Eput laittoivat välittömästi meiningin pystyyyn soittamalla ensimmäisenä hittibiisin Tahroja paperilla. Yleisö otti heti kertosäkeen haltuunsa ja mahtavalla yhteismeiningillä Kyröskosken jäähallin piha raikasi kaikille tutun biisin tahdissa.

Eppu Normaalin keikkaa nautittiin paljusta käsin.
Yhteislaulu raikaa tuttujen hittien tahtiin Eppu Normaalin esiintyessä.

 

 

 

 

 

 

Eput lunastivat paikkansa, ja ovat selkeästi edelleen yksi suomirockin kovimmista bändeistä. Kuitenkin liikaa ylistämättä, on pojilta parhain energia jo hieman uupunut. Liekö ikä ja keikkaväsymys osallisena hivenen vaisuun esiintymiseen – mikä ei kylläkään vaikuttanut yleisöön, jolla hitit olivat takaraivossa ja fiilis kohdillaan.

Festareiden ruokatarjonta oli loistava, suuret kojut sijaitsivat aivan sisäänkäynnin vieressä. Tarjolla oli jokaiselle jotain, ruoka oli erinomaisen hyvää ja hintakin varsin maltillinen.

 

Mahtiannos muikkuja, ranskalaisia ja pannulla paistettuja kasviksia!

Tuure Kilpeläisen ja Kaihonkaravaanin kivutessa lavalle, ropisi festarikansan niskaan pieni kesäsade. Ihmismassa pakkautui kuitenkin tiiviisti eturiviin, ottaen bändin vastaan loistavasti pienestä tihkusateesta huolimatta. Lavaenergia välitti hyvää fiilistä yleisöönkin, joka lauloi mukana hitin toisensa perään. Bändi ei ollut itselleni entuudestaan kovin tuttu, mutta ehdottomasti erittäin positiivinen yllätys.

Tämä päätti perjantain festivaaliosuuden ja oli aika siirtyä virallisille jatkoille Ravintola Kosken Winttiin. Taksijonon ollessa valtava, siirryimme kohteeseen suuren maailman tyylillä : Villa Marian limusiinilla.

 

Villa Marian limusiinilla matkattiin ravintolaan
Limusiinin sisällä soi poppi ja savukone suhisi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ravintola Kosken Wintissä bileitä vauhditti bändi nimeltä Juupe & Upeet. Kokeneista soittajista koostuva bändi otti tilan ja yleisön haltuunsa huikeasti. Kaikenikäisistä hiteistä koostunut show laittoi vanhemman ja nuoremman yleisön tanssin pyörteisiin, tehden tunnelmasta intensiivisen ja riemukkaan.

 

Juupe & Upeet
Vieraileva artisti Hannu Valtonen.

 

Lauantaina festareilla oli päivätapahtuma lapsille, jossa esiintyivät Mimi ja Kuku, Lord EST ja paikallinen taikuri Supersam. Illan ohjelmistoon kuului jälleen hieno kattaus eturivin artisteja: Laura Voutilainen, Jari Sillanpää, Hämeenkyrön oma bändi Uniklubi ja kirsikkana kakun päällä: rääväsuu räppäri Petri Nygård. Sekä Voutilaisen että Sillanpään keikat vetivät yleisöä paikalle mukavasti, ja he vetivät tyylilleen uskollisesti tasaisen hyvät showt.

Hämeenkyrön oma ilo ja ylpeys Uniklubi polkaisi keikkansa käyntiin hyvällä energialla ja mahtavalla yleisön vastaanotolla! Bändin lavakarisma oli jälleen kerran mieletön.

 

Kuva: Juupe
Kuva: Juupe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festarialueen viimeinen esiintyjä oli Petri Nygård.Päälimmäiset ajatukset keikalta mainitakseni, esillä olivat siiveettömyys, räävittömyys sekä hurja energia läpi koko esityksen. Taustalla luonnollisesti loisti valoista tehty naisen sukupuolielin. Aiemminkin Hämyvestareilla esiintynyt Nygård ei pettänyt siis tälläkään kertaa.

 

 

Myös lauantain viralliset jatkot järjestettiin Ravintola Kosken Wintillä, Juupe & Upeet-yhtyeen tahdittaessa iltaa.

 

Piristävä muutos Hämyvestareilla oli alueen järjestyksen muutokset, kuten sisäänkäynnin ja vessojen vaihto toiseen paikkaan ja valtavan teltan tulo alueelle. Ne saivatkin ruusuja festivaalikansalta, myös suoraan tapahtuman järjestäjälle Jani Perkonmäelle. Festarikansalle antaisin  kuitenkin risuja: tölkkimeri oli aivan valtava koko alueella! Perkonmäki itsekin siivonneena kertoi, että ensi vuonna tölkkipantti on se juttu, jolla saadaan hillittyä tölkkimerta maassa.!

”Kommelluksia ei yleisen säheltämisen lisäksi tule nyt mieleen”, kuittaa Perkonmäki lopuksi hymy huulilla.  Hienot koko kylän festivaalit saatiin jälleen pakettiin, ensi vuotta odotetaan  jo innolla!

 

Tags

Related Articles

Close