Kirjat, musiikki ja elokuvatMusiikkiViihde

Kuopio Rockcock XV – perjantai

Kuopiossa järjestettävä Rockcock juhli puolipyöreitä vuosia, sillä vuosi 2017 oli 15. kerta kun Väinölänniemen kauniissa maisemissa rokattiin. Kaksipäiväinen festivaali veti noin 22 000 kävijää, joka oli samalla myös tapahtuman uusi ennätys. Esiintyjäkattaus oli todella monipuolinen, ja tämä näkyi myös festivaalivieraissa. Jokaiselle oli tarjolla jotakin, ja varmasti kaikki tunsivat olonsa tervetulleiksi.

 

Stamina

Stamina soitti kokemuksella ja antaumuksella, saaden välittömästi yleisön mukaansa. Tunnelma oli hyvä – sekä bändi että yleisö jaksoivat moshata koko keikan ajan.

 

Metalhazard

Kauniilla hiekkarannalla olevalla, pienimmällä lavalla,  esiintyi Kuopiolainen Metalhazard. Yleisöä ei ollut paikalla paljoa ja pääosin se tyytyi istumaan penkeillä ja nauttimaan juomia. Bändi soitti kohtuullisen hyvän keikan perinteistä heavyrockia tykitellen, ja sai lopulta osan yleisöstä tulemaan lavan eteen.

 

Jenni Vartiainen

Jenni Vartiainen on ollut jo vuosia yksi suomalaisen popmusiikin suurimpia tähtiä, ja naisen biisit ovat olleet radiosoitossa tiuhaan. Jenni on vielä Kuopion omia tyttöjä, ja pääsi nyt siis esiintymään kotikentällään. Yleisöä oli paikalla mukavasti ja se otti Jennin loistavasti vastaan. Kiistatta voi sanoa, että Jennin lavasäteily ja -karisma on omaa luokkaansa. Keikka oli tunnelmaltaan todella lämminhenkinen ja Jenni loi hyvin kontaktia yleisöön. Voisi sanoa täysin syystä, että Jenni Vartiainen on tällä hetkellä suomipopin kuningatar.

  

 

Teflon Brothers

Teflon Brothersin keikalla yleisö oli mahdollisesti hieman nuorempaa, kun festarin muilla keikoilla. Veljekset vetivät hittejään ja yleisö lauloi paljon mukana, mutta esitys tuntui olevan hieman liian rutiinilla vedetty.

 

SANNI

SANNI veti hyvin energisen keikan ja sai yleisön heti mukaansa, laulaen mukana useimmissa biiseissä. SANNI jaksoi tanssia ja pomppia ympäri lavaa, vaikuttaen todellakin nauttivan esiintymisestä. Keikka oli energinen ja katsojille hyvin piristävä kokemus.

 

Klamydia

Klamydia on jaksanut tahkota pitkään, keräteen itselleen oman, vankan ja uskollisen fanikuntansa. Tälläkin kertaa bändi veti keikkansa uskolliseen omaan tyyliinsä, ja yleisö selvästi tykkäsi. Biisejä oli vanhoista uudempiin, samoin kuin kuuntelijoiden joukosta löytyi nuoria sekä pitkän linjan faneja.

 

Dingo

Dingolta ei ainakaan puutu kokemusta esiintymisestä. Aikoinaan Suomen selvästi suosituin bändi on ilahduttanut paluullaan monia. Yleisössä oli selvästi myös ensimmäisen aallon faneja paikalla, mutta myös paljon nuoria oli löytänyt paikalla. Keikka oli todellinen hittikimara ja yleisö sai laulaa paljon mukana. Bändi pisti pystyyn hyvän shown ja näytti, että sedät jaksavat edelleenkin heilua.

 

Antti Tuisku

Aikoinaan Idolsista noussut Antti Tuisku on pysynyt pinnalla,  siinä missä moni muu kilpailijoista on vaipunut unholaan. Rohkeasti omalla tyylillään menevä Antti on saanut radioon hittejä toisensa perään, ja hänen biisinsä ovat tuttuja myös tanssilattioilta ympäri maan. Olipa mitä mieltä tahansa miehestä ja hänen musiikistaan, niin harvalta onnistuisi samanlainen show. Koreografiat olivat tarkkaan mietittyjä ja harjoiteltuja, yleisö jammasi villisti mukana heti alusta asti. Antti veti keikan itsevarmasti, flirttaillen – ja  Anatudea riitti.

 

 

Lauri Tähkä

Lauri Tähkä aloitti keikkansa heti todella vauhdikkaasti ja energisesti. Hän liikkui ympäri lavaa, nousi kaappien päälle ja kävi useaan kertaan aidalla tervehtimässä yleisöä. Lauri jaksoi tehdä tätä myös lähes koko keikan ajan ja yleisö vaikutti selvästi nauttivan esityksestä.

 

Megadeth

Perjantain odotettu pääesiintyjä oli legendaarinen Megadeth, joka on laittanut tukat heilumaan jo 80-luvulta saakka. Bändi soitti todella tiukan setin, ja illan aikana kuultiin suurimmat hitit joiden aikana yleisö lauloi mukana. Dave Mustaine oli varsinkin keikan alussa hieman varautuneen ja jopa ujon oloinen. Hän lauloi ja soitti tukka silmillä, ja kun ei tarvinnut laulaa, niin hän pakitti vahvistinseinää vasten lavan takaosaan. Muu bändi tuntui hoitavan enemmän yleisön villitsemisen sekä shown pyörittämisen. Hiljalleen keikan aikana myös Dave vähän vapautui. Vaikka esiintymisessä ei raivoa ja räiskymistä ollut, niin soitto kyllä bändiltä sujui erinomaisesti, ja yleisö tuntui olevan poikkeuksetta tyytyväinen keikkaan.

 

Raportti Rockcockin lauantailta tulossa huomenna, stay tuned!

Tags

Related Articles

Close