Kirjat, musiikki ja elokuvat

Mokoma akustisesti – Oulu 22.2

Mokoma on akustisella kiertueella ja pääsimme tarkastelemaan Oulun keikkaa toissa päivänä Teatteri Riossa. Yhtye esitti akustisia kappaleita niin uudelta Laulurovio levyltä kuin ensimmäiseltä akustiselta Varjopuoli albumilta. Livenä soitettiin sopivassa suhteessa uusia ja vanhoja kappaleita. Sovitukset oli mietitty tarkkaan, eivätkä ne kuulostaneet vain sähköttömiltä versioilta alkuperäisistä. Vieraana oli mukana Netta Skog useammassa kappaleessa.

Keikan alkuun annettiin hyvin erityyppisiä versioita, esimerkiksi Valapaton peikkometallihtava versio toimi hienosti vastavoimana Marras biisin hempeälle sovitukselle.

Välipuheet olivat hauskoja, esimerkiksi ”Marko Annala unohti mainita masennuksestaan” sai aikaan naurunremakan niin yleisössä kuin lavalla.

Sudet ihmisten vaatteissa stemmat olivat yhdet hienoimmista hetkistä keikalla.

Punamullan lähestulkoon countryversio upposi kansaan kuin häkä ja oli hauskaa vaihtelua kappaleiden joukossa.

Mokoma soitti coveroimansa Haloo Helsingin kappaleen Kuule minua, jota seurasi Kuu saa valtansa auringolta ja se saikin aikaan salinmitan verran taputtamista. Encorena soitettiin ensin Rautaa rinnoista, jossa soitti mukana myös Netta Skog Ensiferumista. Keikka lyötiin nippuun Sydänjuurilla, eikä kokonaisuus jättänyt yleisöstä ketään kylmäksi.

Tags

Related Articles

Close