Kirjat, musiikki ja elokuvat

Murhamestarit — Murhaillallinen Villilän Kartanossa

Murhamestarit- teatteriryhmän järjestämä Murhaillallinen nähtiin joulukuussa
Villilän kartanossa, Nakkilassa.

Vanha ja upea kartano oli tunnelmaltaan juuri täydellinen tällaisen tilaisuuden järjestämiseen. Meidät otti vastaan Dolores Padovaroksi itsensä esitellyt nainen, joka kertoi että olimme arvonnan kautta päässeet Amory Dolor-nimisen televisiosarjan kuvauksiin, jotka tällä kertaa käytäisiin ravintolassa. Osallistujat siis imaistiin välittömästi sisälle näytelmään. Meidät istutettiin ruokasaliin, 4-8 hengen pöytiin, ja paikalla oli lukuisia erikokoisia seurueita. Aluksi saimme vielä pienen läpikäynnin illan kulusta. Tätä seurasi ensimmäinen kohtaus – se, jossa murha tapahtui. Tämän jälkeen pöytiin tarjoiltiin alkuruokaa – punajuuri-lohitimbaalia ja saaristolaisleipää.

Yksi salanperäisistä vihjeistä oli ravintolan pohjapiirros, hmm…

Tämän jälkeen pöytiin jaettiin pieniä johtolankoja, sekä muistiinpanovälineet. Johtolankakuori sisälsi erilaisia lehtileikkeitä, salaperäisiä kirjeitä… Jokainen sai myös itse päättää oman joukkuensa – mutta pienin mahdollinen ihmismäärä joukkueessa olisi ollut yksi henkilö, joten murhaa olisi halutessaan saanut lähteä ratkomaan myös aivan omin päin. Me päätimme kuitenkin pitäytyä kahden hengen joukkueessamme, ja useimmat muutkin näyttivät ratkovan murhia koko seurueensa voimin.

Erinomaisesti järjestetty tapahtuma

Illan aikana pöytiin tarjoiltiin pääruoka, eli  ylikypsää häränniskaa omena-inkivääripyreellä,  calvadoskastikkeella ja lisäksi bataattiperunaa. Kukin näyttelijä, eli epäilty, vieraili jokaisen pöytäseurueen luona useamman kerran. Saimme halutessamme kuulustella heitä – ja muidenkin joukkueiden kuulusteluja oli luvallista salakuunnella. Herkullisen jälkiruoan jälkeen jokainen joukkue sai eteensä salapoliisilomakkeen. Lomakkeessa saimme esittää teoriamme siitä, kuka oli mielestämme syyllinen, oliko hänellä rikoskumppania, mikä oli hänen motiivinsa ja mitkä vihjeet johdattivat meidät tähän lopputulokseen. Lopuksi saimme nähdä loppuhuipennuksen, jossa murhaaja paljastui. Voittajajoukkue palkittiin ruhtinaallisesti – hyvällä viinillä sekä ruumiin muotoisilla piparkakkumuoteilla.

Murhaillallinen on erittäin mielenkiintoinen ja raikas konsepti.

Tiramisua Kartanon tapaan.

Näytelmä oli kaikilta osin koottu erinomaisesti. Juoni oli hyvin mielenkiintoinen, mukaansatempaava – ja myös yllättävä! Näyttelijöiden roolisuoritukset olivat toinen toistaan parempia, ja he olivat omaksuneet roolihahmonsa hulvattoman hyvin. Ilta kesti kaikkineen noin kolme ja puoli tuntia, joka oli tällaiselle tapahtumalle hyvä aika. Sen lisäksi että Murhamestarit järjestävät vastaavia yleisölle avoimia murhaillallisia pitkin vuotta, soveltuvat  vastaavat illat hyvin myös esimerkiksi polttariohjelmaksi, pikkujouluihin tai vaikkapa työpaikan  virkistäytymispäivään.

Lisää tietoa Murhamestareista ja muun muassa tietoa heidän tulevista tilaisuuksistaan löydät täältä!

Tags

Related Articles

Close