Lifestyle

Vettä vihaavat raskaushormonit!

Minulla on tapana hurahtaa mahdollisimman luonnolliseen elämäntapaan aina raskauden- ja vauvavuoden aikana. Liekö syynä hormonit, halu suojella vauvaa kaikelta mahdolliselta turhalta, vai vain keno helpottaa omaa oloa, joka on raskausaikana aina kurja, väsynyt ja epäterveellinen. Olen kokenut nämä raskaudenaikaiset hurahdukset myös hyväksi jutuksi, koska monet opitut ja kokeillut asiat jäävät meidän elämään ihan pysyviksi. Haluan ainakin uskoa niiden parantavan meidän elämänlaatua ja olevan hyväksi terveydelle.

Esikoisen vauvavuotena hurahdin luomuun, suolaan ja raakaruokaan. Innostus raakaruokaan loppui, mutta luomu jaterveellisetsuolat jäivät, eikä meillä sen koommin ole prosessoituja suoloja ostettu. Toisen lapsen kohdalla mielenkiinto iho-ongelmien helpottamiseen heräsi, sillä molemmat lapset kärsivät atopiasta. Näinpä erilaiset rasvat, mahdollisimman vähän käsitellyt maitotuotteet ja valkoisen vehnän välttely astuivat osaksi elämäämmeNyt kolmannen kohdalla perusruokavalio on jo mielestäni melko kohdillaan, kosmetiikasta tuleva kemikaalikuormitus minimoitu ja olemme eläneet suhteellisen rauhassa, ilman sen isompia hurahtamisia. Kunnes eräänä aamuna päätin, etten voi enää juoda kraanavettä, koska se maistuu mielestäni ällöttävälle. Ja menepä googlettamaan raskaushormoneissasi kraanavesi niin et enää koskaan halua nähdäkään hanaa, saati sieltä tulevaa vettä.

Tälläisen läpi saattaa sinunkin juomavetesi tulla. Ei enää ihmetytä, jos vesi maistuu erikoiselle.

 

 

Kaikki ne miljoonat suodatukset läpäisseet basillit, antibioottijäämät, viemäristöstä irtoavat kemikaalit ja lika. Puhumattakaan sitten putkistoissa elävistä öttiäisistä ja niiden munista…Suomalainen vesijohtovesihän on kyllä oikeasti juotavaa, eikä sitä voi edes verrata monien muiden maiden vesiin, mutta näiden juttujen jälkeen se fakta vain unohtuu ja jää toisarvoiseksi.

 

 

Ostin hetken aikaa veden kokonaan kaupasta, mutta muovipulloissa veden kotiin raahaaminen ei ole kovin ekologista saati terveellistäNiinpä meille muutti seuraavaksi Brita-kannun, eli vedensuodattimen, joka suodattaa ainakin suurimman osan veden epäpuhtauksista ja kalkista pois, vaikka itse kannu muovia onkin. Myös lasisia versioita löytyy, mutta olen itse sen verran epäileväinen kaikkea uutta kohtaan, että ostan aina ensin halvinta ja panostan vasta, kun olen varma toimivuudesta.Lapsista tämä kannu on maailman paras juttu, vaikka se onkin ihan tavallinen kannu suodattimella. Itse huomaan makueron hanaveden ja suodatetun veden välillä ja mieheni myös, joten ehkä lapsetkin perustavat väitteensäparemmasta vedestämyös tälle, tai sitten vaan sille että lapsista kaikki uusi ja erilainen on aina mahtavaa.

Brita-kannuja myydään muun muassa Prismassa, hinta pyörii 20 ja 30 euron tuntumassa.

Tämä villitys on toistaiseksi pysynyt yllä, mutta väkisin pistää miettimään, että kun talossa on kolme lasta, joista yksi hyvin todennäköisesti syö yötä päivää, että jaksaako sitä muutaman tunnin yöunilla enää hirveästi suodatella vettä, joka on jo valmiiksi todettu puhtaaksi? Siihenkään en osa ainakaan toistaiseksi vastata, että onko suodatettu vesi parantanut terveyttämme tai omaa oloani, koska kuulun siihen ryhmään, jonka mielestä raskaana mikään ei tunnu hyvältä ja kaikki on vääränlaista, väärin tehtyä, pahan makuista

tai vähintäänkin tahallaan pilattua..

Tags

Related Articles

Close