Lukijan tarinat

Superihminen — vai katkeruuden ylistys?

Ihminen joka ei ikinä tarvitse apua missään. Superihminen? Meidän kaikkienhan pitäisi olla sellaisia, vai pitäisikö?

Kerrotaan kaikille, että minä en tarvitse apua, tulen toimeen aivan omin voimin, en ole koskaan väsynyt vaikka kuin olisi vaikeaa. Kaikki on silkkistä, sametinpehmeää ja niin helppoa. Muut ihmiset ovat niin huonoja verrattuna minuun, koska minullahan on kaikki aina niin hyvin ja minä teen kaiken aina parhaiten. Muilla on velkaa, särkyneitä sydämiä, sairauksia, pukeudutaan huonosti. Sitten vielä kaikenmoisia eroja, parisuhdesotkuja ja riitoja. Miten tuokin on tuommoisen kanssa ja miten joku sopisi jonkun toisen kanssa niin paljon paremmin yhteen.

Kyllä ovat maailmankirjat sekaisin! Onneksi itsellä on kaikki kuitenkin aina hyvin ja parhaiten. Koska minä olen luomakunnan kruunu ja ratkaisuni ovat aina oikeat!

Tunnistatteko ihmistyypin? Jos tunnistatte, niin katselkaapas hiukan etäältä hänen elämäänsä ja sekä sen tapahtumia. Miltä hänen omat valintansa nyt katseltuanne ja ajateltuanne näyttävätkään? Voisikohan kyse olla katkeruudesta? Siitä, että hän itse on tehnyt hiukan liian monta väärää päätöstä elämässään. Hän on vihainen ja katkera siitä, mitä muut ovat saavuttaneet omassa elämässään.

Kulissit täytyy pitää pystyssä hinnalla millä hyvänsä. Muita haukkumalla ja alistamalla hän nostaa omaa egoaan ylös. Onko tällaisella henkilöllä sitten kovin montaa ystävää? Oma veikkaukseni on se, että hänen lähipiiristään löytyy muutamia hännystelijöitä. Kun menee huonosti, he eivät takuuvarmasti ole paikalla. Nämä henkilöt ovat vain sitä varten, kun hän haluaa tunnustusta ja vahvistusta omille ajatuksilleen. Tällä tavoin hekin saavat jotain pientä merkitystä omaan elämäänsä.

Kaikki tyynni. Jokaisen ihmisen ja persoonan kanssa pitää yrittää tulla toimeen. Kaikista ei tarvitse tykätä. Kaikkien kanssa ei edes tarvitse olla tekemisissä. Omakohtaisen kokemukseni perusteella voin kertoa sen, että kun myrkylliset ihmiset jättää taakseen on aika nopeaan helpompaa hengittää. Kun olette tekemisissä tällaisen henkilön kanssa. Tunnistatte tällaiset merkit ja käyttäytymismallit. Epäilkää älkääkä antako valtaa hänen ajatuksilleen tai manipuloinnille. Hymyilkää ja yrittäkää ymmärtää se, että hän vain näyttelee omaa rooliaan. Rooliaan, johon hän on juurtunut vuosien saatossa niin syvälle että niitä juuria on vaikeaa enää kaivaa maasta irti. Toivonpilke silmissä ja ajatuksissa siitä, että hänkin herää joskus.

Viimeistään kuolinvuoteellaan.

Tags

Related Articles

Close