Mahdottomuuksia ennen aamiaista

MP 1: Missä vaiheessa tämä karkasi käsistä?

PS. Älä koskaan kerro netissä olevasi pois kotoa – paitsi, jos koti ei reissun ajan olekaan tyhjä 😉

Matkapäiväkirja osa 1: 14 yötä lähtöön

Lajittelin juuri pyykkejä ja ajatuksissani hahmottui ymmärrys: 14 yötä lähtöön. Kaksi viikkoa, josta itseasiassa yhden viikon olemme senkin reissussa. Alkuun ajattelin kirjoittaa teille niistä sekavista ajatuksista, joita matkan valmistelu minussa tällä hetkellä herättää, mutta…

Ehkäpä parasta, että ensin kerron mistä tässä kaikessa nyt oikein on kyse? Mistä tämä kaikki kaaottisuus oikein lähti?

Perheemme ei ole oikein reissannut koskaan. Itse olen Suomen rajojen ulkopuolella käynyt vain Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Lapsista kaksi vanhinta kävivät kanssani viime syksynä Norjassa, mutta siinä se melkein sitten onkin.

Alkukesästä lausuin miehelle hivenen varovaisesti ääneen ajatukseni:

– Mitä jos tänä kesänä viimein käytäisiin Kolmårdenissa?

Päässäni tikitti vähän sen suuntainen ajatus, että nää koko perheen kesät alkavat käydä vähiin. Tytöt ovat tänä kesänä olleet molemmat kesätöissä, vanhin juossut riparilla, omia suunnitelmia tulee koko ajan lisää. Miehen vastaus oli jotain, jota en ihan odottanut:

– Mitä jos ajetaan samalla Tanskaan käymään Legolandissa?

Se kuulosti jo vähintäänkin huikealta ajatukselta, mutta syöttäessäni Legoland, Billundin Googlemapsiin, heräsi vielä hullumpi idea.

– Mitä jos… Mitä jos ajetaankin Saksan, Puolan ja Baltian kautta kotiin? 

Jossain ihan älyttömässä puuskassa menin mainitsemaan Europa parkin Saksassa – kylläkin ihan väärässä päässä Saksaa. Jossakin vaiheessa huomasin, että se oli lisätty matkasuunnitelmaan aivan kuin olisin siitä ihan tosissani puhunut. Tällöin nostin jo kädet pystyyn. Annoin lapsille vapaat kädet – käykää läpi nähtävyydet, tehkää lista mitä te haluatte nähdä ja katsotaan mitä saadaan matkalle mahtumaan.

Lopputuloksena on 12 päivän reissu. Suunnitelmassa on reilut viisituhatta kilometriä.

 

Kuvassa näkyvä matkasuunnitelma ei ole tarkka. Google maps antaa syöttää reitille vain kymmenen pistettä ja siksi tässä on parissa paikkaa vähän oiottu. Olisittepa nähneet teinin ilmeen, kun sanoin, ajoaika 66h. Todellisuudessa se lienee enemmän. 

Joka päivä mietin matkaa ja pohdin, että lienemme täysin hulluja suunnitellessamme tällaista. Samaan aikaan jokin minussa sanoo koko ajan, että ei me oikeasti olla edes lähdössä.

Loppupeleissä kuitenkin luulen, että kaikessa tässä hulluudessa paistaa läpi se totuus, että… Elämä on tässä ja nyt. Ei tehdä niitä asioita huomenna. Tehdään nyt. Huomisesta ei koskaan tiedä.

Tags

Related Articles

Close