Nyt!

Driftingiin hurahtanut

Anu Tolppa DriftingAnu Tolppa, eli Ama, 28, on ollut kiinnostunut autoista nuoresta saakka. Jo neljätoistavuotiaana piti päästä serkun Ford Sierraa kokeilemaan soratielle ja siitä iski kunnon kipinä. Vielä piti vaan malttaa muutama vuosi odotella ajokortin saamista.

Autoja Ama on harrastanut monessa eri muodossa, ja aikusiällä eri autoja on ollut hänen arvion mukaan kolmisenkymmentä, eikä yksikään niistä ole säilynyt ilman pieniä muutoksia ulkokuoreen tai tekniikkaan.

Ja ainahan niillä on pitänyt revitellä Mielenkiinto driftingiin heräsi noin 7 vuotta sitten, kun kävin katsomassa ensimmäisiä kilpailuja Ahveniston moottoriradalla, Ama kertoo ja jatkaa.

– Driftingiä on tullut seurattua useampi vuosi, mutta aiemmin en ajatellut että kohta olen itsekin tuolla kisaamassa.

Loppukesästä 2016 silloinen näyttelyauto vaihtui haikein mielin nykyiseen Nissan Silviaan. Auto oli jokapäiväisessä ajossa, mutta eihän sitä malttanut sievästi ajaa, vaan oli pakko päästä radalle.

– Kerran kun kävi moottoriradalla, se fiilis oli niin mahtava, että tein lopullisen päätöksen aloittaa driftauksen.

Ei muuta kuin talven kynnyksellä auto talliin ja drifteriä rakentamaan.

– Hommaa on paljon, ja vuorokaudesta meinaa loppua tunnit kesken, mutta onneksi on saanut paljon apukäsiä.

Tiimityöskentelyä.

Ama perusti joulukuussa 2016 oman yhdistyksen: NorthernWay Racing Team ry:n. Tiimiin on saatu mukaan hyvä porukka, yhteensä yhdeksän jäsentä, joilla jokaisella on erilaista tietotaitoa autoista. Tiimi pitää huolen että auto toimii ja näyttää hyvälle, ja Ama saa keskittyä tulevissa kilpailuissa vain ajamiseen.

Kilpurin on määrä valmistua vappuun 2017 mennessä – se on ehdoton takaraja.

– Sitten on jo pakko päästä treenaamaan tulevia koitoksia varten. Onneksi hyvä suunnittelu on auttanut eteenpäin rakentamisessa. Ja ihmiset on valmiita auttamaan, jotta auto on ajoissa valmis.

Tiimi hoitaa itse lähes kaiken rakentamisen ja kasaamisen, lukuun ottamatta turvakaaria ja auton teippausta. Teippauksen hoitaa yksi yhteistyökumppaneista; Hyvänmielen autohuolto.

Ama treenaa Ouluzonen moottoriurheilukeskuksessa. Hänen arvionsa mukaan treenejä tulee keväällä ja kesällä vähintään 2pv/viikko, useampi tunti kerrallaan. Myös Ouluzone on yksi yhteistyökumppaneista ensi kaudella.

– Tarkoitus on kuitenkin kiertää keväällä harjoittelumielessä suurin osa suomen moottoriradoista .

Tavoitteet on korkealla ja itseluottamus on vahva.

 

– Kesällä vedetään täysillä ja näytetään jätkille, mistä meidät pohjoisen tytöt on tehty!

Auton ja Aman valmistumista tulevaan kauteen voit seurata Tästä

Tags

Related Articles

Check Also

Close
Close