Nyt!

Kuhmossa karhuja kuvaamassa

Tansanian safarin jälkeen mietin minne matkaisin seuraavaksi, jotta niin upean reissun jälkeen tuntuisi yhtään miltään. Pienen pohdinnan jälkeen päädyin valitsemaan kohteeksi eksoottisen Kuhmon. Varasin majoituksen ja piilokojun Wildlife Safaris Finlandin ja palkitun luontokuvaajan Lassi Rautiaisen kautta.

Korppi lähdössä lentoon haaskalta.

Niinpä suuntasin kauniina sunnuntaina Kuhmoa kohti, jossa odotti ruokailu ja pian sen jälkeen siirryimme rajavyöhykkeellä sijaitseville piilokojuille. Kellon näyttäessä puoli kuutta saavuin Paradise-nimiselle kuvauspaikalle suon laitaan. Siellä minua odotti pieni privaattikoju. Alkoi hiljaisuus ja odottaminen korppien kanssa. Vajaan tunnin jälkeen paikalle tuli ensimmäinen karhu tutkimaan haaskaa. Ensimmäisten tuntien aikana paikalla kävi useampi karhu. Tämän jälkeen koitti pieni tauko, mutta karhuja alkoi tulla taas paikalle aamuyön tunteina. Yksi käveli noin 20 metrin päästä kojuani tarkkaillen ja haistellen sekä pakoreittinsä varmistaen ennen kuin uskalsi haaskalle. Aamun sarastaessa haaskalla hiljeni ja puoli kahdeksan aikaan alkoi paluu majoitukseen. Siellä nautin aamiaisen ja siirryin unten maille.

Karhu kävelemässä kohti haaskaa korpin tarkkaillessa.

Iltapäivällä edessä oli herätys, ruokailu ja siirtyminen toiselle kuvauspaikalle. Pääsin ajamaan paikalle myös saksalaisen pariskunnan Lassin vanhalla Pajerolla, jonka mittarissa oli vaatimattomasti 815 000 km. Työajoa on vuosien saatossa siis riittänyt. Kuvauspaikalla oli hiukan edellistä isompi privaattikoju ja odotettavissa ahmoja. Muutaman tunnin odottelun jälkeen lokkien lisäksi paikalle tuli myös ahma, joka tyhjensi ruokapiiloja tottunein elkein ennen poistumistaan. Aamuyöllä sama ahma kävi paikalla uudestaan tyhjentämässä lisää piiloja. Aamuksi taas hiljeni ja hiukan ennen kahdeksaa alkoi paluu kohti aamiaista. Aamiaisen ja saunan jälkeen aloitin paluumatkan kohti Savoa. Mukaan tarttui kuvia ja hienoja elämyksiä suomalaisessa luonnossa.

Ahma etsimässä haaskaa.

Susi jäi vielä näkemättä ja olisihan karhuistakin voinut saada parempia kuvia eli paluu Kuhmoon on vielä edessä. Piilokojussa istuminen vaatii kärsivällisyyttä ja aamulla on sekava ja väsynyt olo, mutta suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Suurpetojen näkeminen on todella upea elämys. Tämä reissu osoitti, että aina ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan vaan kauniilla kotimaallammekin on paljon annettavaa.

Karhu seisomassa aamuöisen usvan keskellä.

Lisää kuvia reissusta löytyy täältä:

https://www.flickr.com/photos/152695928@N06/albums/72157683708928421

 

Matkakertomus Tansaniasta:

http://sabotage.fi/nyt/safari-tansaniaan-kertomus-lapsuuden-unelman-toteuttamisesta/

Tags

Related Articles

Close