Nyt!

Laiskan äidin vinkit ruoanlaittoon

Painotin viimeisimmässä sormiruokailua käsitelleessä jutussani omaa laiskuuttani sekä sitä, miten se johti lasteni sormiruokailuun.
Sormiruokailu on pitkälti pilkkomista, hauduttamista, paistamista, maustamista, blendaamista ja kokeilemista, joten nopeasti tulee mielikuva siitä, ettei se sovi laiskoille.

Eikä se aina sovikaan, jos joka ikiselle aterialle pilkkoo kurkut ja paprikat ja viipaloi banaanit smoothieen ja siivoaa kaiken sen sotkun, ( ja tietysti sen syömisestä aiheutuvan ydinkatastrofin.. ) niin meneehän siinä ikä, terveys ja mielenkiinto. Ja lopulta käy niin ettei niitä kasviksia ja hedelmiä löydykään enää lautaselta niin kuin pitäsikoska aina ei vaan jaksa Meidän perheessämme ratkaisu tähän ongelmaan oli Ikea.

Ikea ja pakastin.

Auto alle ja Ikeaan kannellisia rasioita ja pakastuspusseja ostamaan. Olen tähän ratkaisuun niin tyytyväinen, että en voi olla hehkuttamatta sitä. Kerran tai kaksi viikossa pilkon kurkut, tomaatit ja paprikat, nypin salaatinlehdet ja lykkään omiin rasioihinsa ja laitan jääkaappiin. Ja tadaarasioista saan jokaiselle aterialle valmiit lisukkeet, leivän päälle kurkkuviipaleet ja patoihin ja kastikkeisiin valmiit kasvikset. Periaatteessa kippoihin voi pilkkoa kaikki tuorekset ja lykätä vaikka maalarinteipillä viimeisen käyttöpäivän päälle.

Helppoa, eikös?

Meillä syödään myös paljon smoothieita, joten pilkon banaanit, kiivit, appelsiinit ja marjat valmiiksi sekoituksiksi pusseihin ja lykkään pakkaseen, tämä säästää niin paljon aikaa ja vaivaa etenkin aamuisin, ettei nälästä kiljuvia lapsia ennen äidin aamukahvia juurikaan meillä nähdä.Vierastin jossain vaiheessa pakastinta melko paljon, koska mielestäni kaikki pakastettu ruoka maistui vähintäänkin omituiselta ja ravinneköyhältä.  Onneksi kovimpaankin jääräpäähän yleensä uppoaa fakta, sekä ruuhkavuosien ja pienten lasten aiheuttama väsymys. Jälkimmäistä helpottaa huomattavasti se että valmiiksi tehdyn makaronilaatikon voi ottaa aamulla pakastimesta sulamaan, ja vaikka maata lastenhuoneen lattialla ja leikkiäpeikkoa” – jota kukaan ei saa vahingossakaan herättää

 

Monesti sanotaan, että  ruuan valmistaminen alusta asti itse on aikaa vievää, mutta esivalmistelut ovat ainakin meidän perheen, kuten myös monen  ravintolankin pelastus ja edellytys sille, että tarjolla on jatkuvasti tuoretta ja valmista syötävää.
Toki on mahdollista päästä vielä vähän tästäkin helpommalla, sillä pakastealtaista löytyy nykypäivänä kasvista ja marjaa melkein joka lähtöön

 – mutta koitappa löytää sieltä luomubanaania tai kotimaista smoothiemixiä

Tags

Related Articles

Close