Nyt!

Modernisoitu satu – Kolme pientä porsasta, osa 1

Olipa kerran kolme pientä porsasta…

Kun porsaat hieman kasvoivat, myi porsaiden äiti poikansa sekä näiden isän rahapulassaan teurastamolle. Itäkeskuksen kulmilla Kettutytöt ja Sipsikaljavegaanit tekivät yhteishyökkäyksen teurasautoon, jonka johdosta kaikki kolme possua pääsivät pakoon. Isän matka teurastamolle valitettavasti jatkui.

Ensimmäinen porsas oli hyvin, hyvin laiska. Sitä ei työnteko kiinnostanut ja olut maistui sen mielestä hurjan hyvältä.
Nyt kun asunto kuitenkin piti hankkia, marssi possu sossun luukulle. Ystävällinen sosiaalitoimiston virkailija myönsi possulle mukavan toimeentulotuen. Onnellisena pikkuinen possu muutti Jakomäessä sijaitsevaan viihtyisään kuuden neliön vuokrayksiöön. Ei mennyt aikaakaan, kun possu oli jo edennyt elämässään täysipäiväiseksi alkoholistiksi ja kahden nasun viikonloppuisäksi.

Toinen porsas oli hieman tyhmä. Se oli purkanut pienestä pitäen äitinsä huonosta kohtelusta johtuvia aggressioita harrastamalla painonnostoa sekä voimailulajeja. Possu pääsikin nopeasti Kontulan kupeeseen sijoitetulle kuntosalille valmentamaan nuoria lupauksia, ja myös steroidibisnes käynnistyi reippaasti. Possu myös löysi elämänsä rakkauden ja avioitui, mutta aineista johtuvien sivuvaikutuksien vuoksi ei possu pystynyt täydellistämään avioliittoaan, ja nuori morsio jätti sulhonsa jo häiden jälkeisenä aamuna. Possu sujahti pidemmälle huumeidenvälitykseen, mutta samalla rikastui ja osti itselleen mukavan kivitalon Lauttasaaresta.

Kolmannella porsaalla oli terävä pää. Se päätti hankkia ammatin jossa pääsisi vaikuttamaan. Possu raatoi vuositolkulla opiskellen ja siinä sivussa töitä tehden, kovasti katkeroituen kun nuorin veljistä makasi saparo solmussa kotona ja toinen pumppasi aivojaan pilalle aineilla. Lopulta possu oli tavoitteessaan: suomen eduskunnassa. Päivät pitkät possu mietti miten voisi vaikeuttaa veljiensä ja muiden vähäosaisten elämää, pyrkien aktiivisesti vähentämään mielenterveystyöhön sekä perhetyöhön suunnattuja määrärahoja.

Vuosien kuluttua possujen äidillä kävi onnenkantamoinen, kun edellisillan tinder -pokan taskusta varastetussa lottolapussa olikin seitsemän oikein. Voittorahat saatuaan onnellinen äitipossu lähti juhlistamaan uutta elämäänsä lähiöpubiin, jossa nautittujen shottien jälkeen possu simahti suloisesti Mellunmäen metroaseman kupeeseen. Ihmisiä kulki ohi, kuvia otettiin ja ladattiin someen – mutta voi, kukaan ei äitipossua tullut ylös nostamaan tai soittanut apua……

Related Articles

Close