Nyt!

Netin kautta rikastuneet: Tositarinoita mahdollisuuksien verkosta

Rikkauksien perässä on muutettu uuteen maahan, niiden eteen on tehty lujasti töitä tai ne ovat yllättäneet hetkessä. Nykypäivänä Internet on uusi Amerikka; mahdollisuuksien maa, jossa kuka tahansa voi onnistua – etenemällä pokerimestariksi, perustamalla nettikaupan, kiipeämällä YouTube-tähdeksi tai vaikka tarjoamalla verkkopalveluita. Kaikista näistä on olemassa eläviä esimerkkejä, joiden menestyksestä voi ammentaa inspiraatiota oman onnensa tavoittelussa.

Kuten oikeaankaan kultasuoneen iskeminen ei ole helppoa, niin sitä se ei ole valitettavasti netissäkään. Muutamien tai jopa satojen eurojen tienaaminen netissä on toki verraten vaivatonta, varsinkin, jos hallitsee kirjoittamisen tai koodaamisen taidon. Sen sijaan suurempien rikkauksien eteen täytyy lähes poikkeuksetta uurastaa.

Helpot rikkaudet netinkin kautta ovat aina onnenkantamoisen ansiota; vuonna 2009 norjalainen Kristoffer Koch osti uutta Bitcoin-virtuaalivaluuttaa 27 yhdysvaltain dollarilla. Neljä vuotta myöhemmin, kun Bitcoinit ilmaantuivat jälleen otsikoihin, oli 27 dollarin sijoitus muuttunut lähes 900 tuhannen dollarin arvoiseksi. Onnettarella on paljon osaa myös verkkokasinoilla, joissa moni suomalainenkin on siirtynyt miljonäärikerhoon täysin yllättäen. Tästä erinomaisena esimerkkinä on helsinkiläismies, jolle rahapelit ansaitsivat vuonna 2013 käsittämättömät 17,8 miljoonaa euroa yhdellä pyöräytyksellä.

Edellä mainittujen esimerkkien kaltaisten tapahtumien osuminen omalle kohdalle on kuitenkin häviävän pieni mahdollisuus, joten rikastumista haikailevan kannattaa suunnata katse heihin, jotka ovat työskennelleet omaisuutensa eteen.

YouTube-videopalvelusta on tässä tapauksessa tullut hedelmällinen maaperä rikkauksia etsiville. Tietokoneen lisäksi tarvitaan vain kamera, mikki ja hyvä idea. Ideatkin voivat syntyä ja kehittyä ajan saatossa kullanarvoisiksi, mistä loistavan näytteen antaa ruotsalainen ”tubettaja” Felix Kjellberg. Videopalvelussa Felix tunnetaan nimellä PewDiePie ja taipaleensa netin tunnetuimmaksi YouTube-tähdeksi mies aloitti julkaisemalla pelivideoita sekä omia reaktioitaan pelien tapahtumiin. Sittemmin Felix on laajentanut videoidensa sisältöä vlogeihin, tuotearvosteluihin ja sketseihin. Viimeisimpien arvioiden mukaan Felix on tienannut kanavansa kautta 124 miljoonaa dollaria vuoden 2010 jälkeen.

Suomalaisista YouTube-kanavista maailmalla tunnetuimpiin kuuluu muun muassa Hydraulic Press Channel, jonka omistavat Anni ja Lauri Vuohensilta. Kanavan videoilla murskataan hydrauliprässin avulla erilaisia esineitä aina paperiarkeista timantteihin.

Myös Instagramin ja blogisivuston kautta voi tavoittaa ison yleisön sekä tienata rahaa mm. Tuotesijoittelulla ja affiliate-mainostuksella. Monet menestyneimmät ihmiset käyttävätkin useita mediakanavia, jolloin näkyvyys parantuu ja sitä kautta asiakaskunta monipuolistuu.

Jos taitaa ohjelmoinnin salat, niin rikastumista voi kokeilla myös rakentamalla verkkosivuja tai valmistamalla esimerkiksi mobiilipelejä. Tästä hyvänä esikuvana toimii vain vähän aikaa sitten tapetille noussut Tuomas Erikoinen, joka toimi aiemmin Roviolla ja jonka käsialaa ovat myös tunnetut Angry Birds -hahmot. Vuonna 2012 Rovion palveluksesta lähtenyt Tuomas pyörittää tällä hetkellä yhden miehen pelistudiota, jonka kahdessa viikossa valmistunutta Breakout Ninja -peliä on ladattu sekä Applen App Storesta että Androidin Google Playsta satoja tuhansia kertoja.

Nettipokeri on myös yksi osa-alue, jolla suomalaiset ovat päässeet näyttämään kyntensä. Kotimaisista nettipokeritähdistä vuonna 1989 syntynyt Jens Kyllönen on elävä esimerkki siitä, miten jo 17-vuotiaana voi sinnikkyydellä ja opettelulla nousta menestyjäksi. Tähän päivään mennessä Jens on kerännyt voittoina liki kolme miljoonaa dollaria, joskin helmikuussa 2017 Iltalehti uutisoi Jensin jättävän pokerin ja lähtevän rakentamaan uraa opiskelujen kautta finanssialalla.

Ääriesimerkkejä netin kautta rikastuneista löytyy paljon, joten rikastumisesta haaveksivan on syytä miettiä, mikä olisi itselle sopivin tapa lähteä tavoittelemaan unelmiaan. Omat vahvuudet ja osaaminen on hyvä kartoittaa; missä olen hyvä, mitä osaan, voinko tarjota jotakin mitä muut haluavat, mistä aloitan? Syytä on lisäksi pohtia, aikooko kaiken tehdä itse vai olisiko fiksumpaa ottaa mukaan yksi tai useampi käsipari avuksi. Jos tämä kuulostaa liian työläältä, niin aina voi kokeilla onneaan rahapeleissä tai sijoitusmarkkinoilla.

 

Tags

Related Articles

Close