Nyt!

Oulun uusi hiphop-klubi – 3 iltaa Wäinössä

Toimittaja: Satu Perkkiö

 

Wäinö avattiin torstaina 8. helmikuuta entisen Hevimestan tiloihin. Kaljan-, sekä hyvän musiikin himoisena päädyin tsekkaamaan kauan odotetun Wäinön, olihan mulla vieläpä vapaapäivät edessä. Tuoreena bloggarina, sekä kirjailijana kuljen joka paikkaan kynä kädessä. Niinpä päädyin omituisten sattumuksien kautta kuumottavaan tilanteeseen Wäinön takahuoneessa. Se fiilis, kun oot sopivasti nousuhumalassa, ja yrität jutella järkevästi kahden ravintolaa johtavan henkilön kanssa. Ääni väristen kerroin kirjoittavani arvostelua Wäinöstä, ja kysyin saisinko nimeni listaan avajaispäiville jutun kirjoittamista varten. No hitto soikoon, mähän sain.

Astuessani sisään Wäinöön, pistän merkille erityisen ystävälliset järjestyksenvalvojat. Ovimies heittää läppää, kuin mikäkin vanha tekijä, eikä kavahda kysymystäni opiskelijahinnoista. Kahden euron sisäänpääsy, sekä kaksi kalja-lippua ei opiskelija-alennusta enää kyllä kaipaa. Kannatti tulla!

Graffitit seinillä murtavat muistoni Hevimestasta, mutta baarin yleisilme ei ole juuri muuttunut. Mitä pidemmälle etenen Wäinön tiloissa, sitä paremmin tajuan Hevimestan muuttuneen Wäinöksi: DonPoron maalaukset ovat miljöön ydin.

Wäinössä ei ole tänään kovin montaa ihmistä ymmärrettävästä syystä: viralliset avajaiset alkaa huomenna. Taustalla soi täydellisellä äänenvoimakkuudella suomalaista underground räppiä, ei siis mitään poppikamaa, huh. Vieruskaverille pystyy juttelemaan ilman suurempaa huutamista.

Tupakkakopissa kuulen ensimmäisen arvostelun Wäinöstä:

-Nää tupakkakopin penkit on kyllä virhe. Ne varmaan leimahtaa heti, kun tulipää tipahtaa jalkoväliin. Samettikangas ja humala ei oo hyvä, ikinä. Kysy vaikka mun tyttöystävältä.

Harmikseni tätä tyttöystävää ei näkynyt paikalla, joten en päässyt kysymään häneltä tarinan juuria.

Päivä 2 – Perjantai

Perjantaina keskityn haastattelemaan Wäinön asiakaskuntaa.

-Tää Wäinön konsepti on tosi siisti, ja se näyttää toimivan. Mies 30v

-Just tultiin Wäinöön, ja kaikki näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä. Miesporukka 25-30v.

-Akustiikka voisi olla parempi, mutta varmaan tää ihmismassa ympärillä tuhoo sitä ääntä jonkunverran. Nää Wäinön tilat mahdollistaa hyvin sen, että kaikki näkee esiintyvät artistit. Mies 25v

Kysyttäessä kansan mielipidettä siitä, mitä Wäinöltä odotetaan ja toivotaan, olivat vastaukset melko samanlaisia.

-Livemusiikkia ja halpoja bissehintoja. Miesporukka 20-25v.

Pidempiä aukioloja. Ois niin siistiä tulla tänne joskus työpäivän päätteeksi, nauttimaan hyvästä musiikista ja kavereiden seurasta. Voishan ne aina pitää alakerran kiinni arkena. Mies 30v.

Jonottaessani naistenvessaan, tyttäret kertovat minulle toivovansa Wäinön pysyvän juuri tällaisena kuin se nyt vaikuttaakin olevan.

Ei mitään poppiluolaa.

Järjestyshäiriöistä kysyttäessä 20-vuotias mies kertoo tapauksen riitatilanteesta yksittäisten asiakkaiden välillä.

Mutta senkin nää järkkärit hoitivat järjettömän hyvin, ei ois voinu paremmin mennä se tilanne.

Itse järjestyksenvalvojat kertovat avajaisten sujuneen oikein mallikkaasti.

Wäinön asiakkaat tuntuvat olevan epävarmoja tästä konseptista – Tätä on kaivattu, mutta Wäinön pelätään lähtevän pois markkinoiden suosiessa tanssibaareja.

Toivottavasti tästä paikasta ei tuu mitään Cheekki-mestaa, tai mitään teiniluolaa”, kuulen poikien kommentoivan viereisessä pöydässä.

Ainakaan mun mielestä Wäinön tulevaisuus ei näytä siltä.

 

                                                                    Päivä 3 – Lauantai

Poltan viimeisen tupakan ennen Wäinöön menoa, yrittäen samalla tsekata jonon pituutta. Ihanat lihaskimput vetävät minut kylmästä lämpimään, muistaen naamani kahdelta edelliseltä päivältä. Itsellenikin alkaa käymään henkilökunnan kasvot tutuiksi: työntekijät morottavat sujuvasti, sekä hymyilevät tietysti, kuten kunnon asiakaspalvelijoiden kuuluukin.

Kun tajuan, etten saa Wäinöstä enempää juttua ilman pääsyä bäkkärille, etsin käsiini yhden lihaskimpuista. Esittelen itseni, vaikka tuskin olisi tarvinnut, ja silmiäni räpytellen kysyn tietä bäkkärille. ”Tarvin artistien mielipiteitä Wäinöstä.”

Wäinön sisäinen tiedotus pressistä toimii selvästi: minut ohjataan kaunein sanakääntein sisään bäkkärille. Pasmat meinaavat mennä sekaisin törmätessäni melkein kirjaimellisesti lempiartistiini. Väsymyksestä huolimatta kerään itseni ja kyselen artistien kommentteja illan sujuvuudesta.

-Akustiikka lavalla oli hyvä, mut jotenki tohon omaan kuulokkeeseen ei aina meinannu ottaa yhteyttä. Kaikki toimi kyllä loistavasti niin järjestäjien, kuin yleisönkin puolesta.

-Aina ois voinu olla enemmän ruokaa ja juomaa. Mut muuten hei on kaikki sujunu järjettömän hyvin.

-Äärettömän hyvä juttu, et Tulvaklubin myötä Oulun räppiskene on ajettu tänne (Wäinöön).

Voiko Wäinö olla näin puhtoinen tosiaan?

Mene, ja ota selvää itse:

Avoinna: Pe-La 22-4

Asemakatu 20, Oulu

 

 

 

Tags

Satu Perkkio

Olen äiti, sote-alan opiskelija ja esikoiskirjailija. Yllytyshullu ja vähän kaheli tietty. Leijonaemo ja kaaoksen hallitsija. Aikamoinen suorittaja ja kreisiniistäjä. PMS-paholainen ja vähän tuuliviiri.

Kaaoksen kirosanoja -blogi käsittelee aiheita laajalla skaalalla: missä nyt milloinkin palaa. Arkea, suhteita, musiikkia, ihmisiä ja ilmiöitä.

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close