Nyt!

Pieni kauppaketju, suuri ideologia

Olisipa kauppa, jonka kaikki tuotteet ovat mahdollisimman eettisesti tuotettuja, ekologisia ja vegaanisia. Ettei tarvitsisi itse tutkia tuotteiden taustoja ja kuluttaa hyllyjen välissä aikaansa sihrustamalla minifontilla painettuja tuoteselosteita. Mutta hei, onhan sellainen!

Vegekauppa avasi ensimmäisen myymälänsä Turkuun jo vuonna 2011 ja tällä hetkellä myös Helsingissä ja Tampereella on omat myyntipisteet. Maakunnissa asuvien ei kuitenkaan tarvitse surra: vegekauppa.fi palvelee asiakkaita missä päin Suomea tahansa.

Tampereen myymälä sijaitsee keskustassa, Aleksanterinkadulla. Kauppiaan, Terhi Ketolan mukaan liikkeen sijainti on osoittautunut hyväksi. Liikkeen läheisyydessä on ravintoloita ja kahvioita, joiden valikoimissa on myös vegaanisia herkkuja. Saman kadun varrella sijaitsevan ekokampaamon asiakkaat käyttävät usein myös Vegekaupan palveluita.

Ketolasta tuli kauppias vuoden 2016 keväällä, kun hänen työsopimuksensa tutkijana yliopistolla oli katkolla. Hän oli silloin jo pitkään miettinyt itselleen sopivinta tapaa edistää veganismia, kun tilaisuus lähteä alan yrittäjäksi ilmaantui. Vegekauppa on ketju, joten tukea ja tietoa oli saatavilla alusta alkaen.

Kaikki Vegekaupassa asioivat eivät suinkaan ole vegaaneja. ”Monet asiakkaat käyvät tutustumassa kasvisvaihtoehtoihin ja kysymässä neuvoa vegaanisen ruoan laittoon, tai ostamassa ruokaa esimerkiksi maito- tai kananmuna-allergikoille, tai lahjaksi vegaanille”, Ketola kertoo. Keskivertoasiakasta hänen on vaikea määritellä, ehkä useimmiten asiakkaat ovat nuoria kaupunkilaisia, mutta asiakaskunta on todella hyvin moninaista.

Tämän hetken hittituotteita ovat Rapunzelin Nirwana Vegan -tryffelitäytteinen riisimaitosuklaa sekä Sorttiinan leivonnaiset. Perusvarmaa kestosuosiota nauttivat puolestaan sipsit, eräät pesuaineet sekä leikkeleet, joita on tarjolla todella kattava valikoima.

Ostoskorini täyttyy nopeasti: tuliaisiksi vegaanista maitosuklaata (pojalle, jolla on laktoosi-intoleranssi) shampoo, hoitoaine ja suihkusaippua, Sorttiinan sacherkakkua iltateen seuraksi, pakkasesta Kolmen kaverin jäätelöä ja tiskiltä nappaan mukaan vielä ripsivärin. Aikaa tuotteiden taustojen tarkistamiseen ei mennyt hetkeäkään. Mahtavaa!

Tags

Related Articles

Check Also

Close
Close