Nyt!

Pikku Prinssi – Antoine de Saint-Exupéry

Pikku Prinssi on Antoine de Saint-Exupéryn vuonna 1943 kirjoittama ja kuvittama, ehkä jopa alkujaan lastenkirjaksi tarkoitettu pienoisromaani. Sitä on myyty maailmanlaajuisesti yli kaksisataamiljonaa kappaletta. Ensimmäinen suomenkielinen painos ilmestyi vuonna 1951, WSOY:n julkaisemana.

Kirjan päähenkilö on joutunut tekemään Saharan autiomaahan pakkolaskun. Siellä hän tapaa Pikku Prinssin, salaperäisin pienen pojan, joka on koitoisin asteroidi B 612:selta. Matkalla maahan Pikku Prinssi kohtasi ylpeän kuninkaan, Turhamaisen hatunnostajan, Juopon, Liikemiehen, Lyhdyn sytyttäjän sekä Maantietelijän.

Maassa Pikku Prinssi tapaa muun muassa Ketun, jonka opetukset elämästä ja rakkaudesta, ovat ajattomia ja usein siteerattuja.

 

’ Jos sinä kesytät minut, niin me tarvitsemme toinen toisiamme. Sinusta tulee minulle ainoa maailmassa. Ja minusta tulee sinulle ainoa maailmassa. ’

Cannesin filmifestivaaleilla kesällä 2016 Mark Osbornen ohjaama Pikku Prinssi – elokuva sai ensi-iltansa. Vaikka elokuvan tuotti Ranskalaiset tuotantoyhtiöt, se kirjoitettiin, ohjattiin sekä ääninäyteltiin ensin englanniksi, sen ranskankielinen versio kuitenkin julkaistiin ensin. Pikku Prinssi on kaikkien aikojen parhaiten menestynyt Ranskalainen animaatio. Suomessa elokuva sai ensi-iltansa kesäkuussa 2016.

Elokuvan Stop-motion kohtaukset aavikolla oli toteutettu paperista, poislukien itse Pikku Prinssi joka oli tehty savesta.

’ Ainoastaan sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä. ’

Elokuva pysyi omalla tavallaan uskollisena alkuperäisen kirjan tarinalle. Kirjan taikaa siivitti ranskankieliset musiikit, jotka ovat säveltänyt Hans Zimmer ja Richard Harvey. Alkuun iloinen yllätys oli, ettei elokuvasta ollut väännetty Disneyn tusinakamaa. Valitettavasti lopusta löytyi kaikki katastrofin ainekset, joka oli pettymys.

 

Tags

Related Articles

Close