Nyt!

Unelmat todeksi – Taiteilija Oskari Tuohimaa

Oskari Tuohimaa, alias DonPoro900, ei vastaa yhteydenottopyyntööni päiväsaikaan. Oskari vastaa viesteihini pelkin ääniviestein. Lukihäiriö rajoittaa joskus kirjoittamista ja lukemista, mutta onneksi Porolla on miellyttävä ääni. Parhaiten Oskari Tuohimaan miellyttävä ääni tulee esille hänen teoksissaan.

dav

Kellon lyödessä lähemmäs puolta yötä, jotain suurta tapahtuu Kiimingissä, Oulussa. Poro, oikealta etunimeltään Jaakko, avaa maalintuoksuisen loukkonsa oven. Musiikki vaihtuu kuulokkeissa räppiin samalla, kun sytkärin liekki tekee ensimmäisen valaistusilmiön tunnelmaan ja taiteilijaan. Oskari pakkaa romujansa laatikoihin, sillä hän on juuri muuttopuuhissa. Unelmastudio on löytynyt Oulun Toppilasta.

Tavatessani DonPoron ensimmäisen kerran Wäinön takahuoneessa, huomasin, kuinka hän varoi jokaista sanaansa, kysellessäni painavia kysymyksiä häneltä. Oma imago ja se kuva, minkä hän antaa itsestään julkisuuteen, ovat selvästi tärkeitä Porolle. Oskari Tuohimaa haluaisi elättää itsensä taiteilemalla, mutta hänellä on myös varasuunnitelma. Oskari on peruskoulutukseltaan kiinteistönhoitaja, mutta toivoo, ettei joutuisi ikinä laskemaan sen varaan töitä.

dav

Tällä hetkellä DonPorolla on kädet täynnä töitä, eikä ihme. Oskari tekee tilaustyönä niin tauluja, piirroksia, logoja, kansikuvia, seinämaalauksia, sekä on avoin uusille ideoilleille taiteessaan.

”Sen hiton pahimman helleaallon aikana väänsin 40 tuntia maalausta PvtGymille lämpöhalvauksen partaalla, mut se oli sen arvoista. Nyt ollaan väännetty paitoja mun logolla, ja paljon muutaki on tulossa.”

Oskari Tuohimaan ensimmäinen kosketus taiteilijaelämään lähti siitä, kun hänet valittiin suunnittelemaan kuvituksia Snoop Doggin fanituotteisiin.

”Se ensimmäinen kuva, jonka lähetin Snoop Doggille, ei todellakaan ollut työpaikan arvoinen, mut satuin vain olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Siitä alkoi tapahtumasarja, mikä on johtanu mut ammattitaiteilijaksi.”

Miten Oskari sitten saavutti kaikki unelmansa?

”Jos sulla on joku hullu unelma ja haluat tehdä juttuas täysin omilla ehdoillas, niin sun pitää tehdä siitä jutusta sun oma, eli tulla paikalle ensimmäisenä ja lähteä viimeisenä, sekä uhrata sun sosiaalista elämää, lukea, opiskella ja miettiä sitä aihetta joka saatanan päivä! Sun pitää haluta sitä enemmän kuin kukaan muu, ja ajaa ittes melkein hulluksi!”

Oskari Tuohimaan taidetta on vaikea pukea sanoiksi, ja mielestäni se kertoo jo sen, että Oskari miettii, elää, sekä hengittää taidettaan päivittäin. Helvetin vahva vahvistus Oulun taiteelle.

 

dav

Käy tsekkaan:

FB: www.facebook.com/donporo900/

Kauppa: www.facebook.com/donporo900/shop/

IG: donporo900

Satu Perkkio

Olen äiti, sote-alan opiskelija ja esikoiskirjailija. Yllytyshullu ja vähän kaheli tietty. Leijonaemo ja kaaoksen hallitsija. Aikamoinen suorittaja ja kreisiniistäjä. PMS-paholainen ja vähän tuuliviiri.

Kaaoksen kirosanoja -blogi käsittelee aiheita laajalla skaalalla: missä nyt milloinkin palaa. Arkea, suhteita, musiikkia, ihmisiä ja ilmiöitä.

Related Articles

Close