Oravanpyörässä

Kun flunssa kaataa sitkeimmänkin sissin

Mitä tehdä, kun et tunnu millään pääsevän tämän talven kuolemaflunssasta eroon?

Noin 90 % Facebook-kavereistani on jo pitkän aikaa valittanut sitä, miten he ovat kuolemansairaita, ja ebolan vakavuutta muistuttava flunssa on kaatanut heidät juuri siihen paikkaan, missä he sattuivat flunssan iskiessä olemaan. Minä kuulun tähän samaan kastiin. Olen jo kuudetta viikkoa sairaana! Vähän väliä menee sen verran paremmin, että pääsen jopa sohvalta ylös. Välillä taas en pysty edes huutamaan miehelleni, että nyt pitäisi jonkun tulla nostamaan, että pääsisin vessaan kuselle.

Eikä tälle jojoilulle näy minkäänlaista loppua. Heti, kun erehdyn ajattelemaan, että nyt voisin ehkä pikkuhiljaa alkaa toivoa hengityskykyni palaavan, niin tauti iskee taas uudestaan päälle, tuhannen asteen voimalla. Ei kiva! Ei sitten yhtään kiva.

Ja uskokaa pois, olen kokeillut ihan kaikkea: teetä, hunajaa, söpöjä villasukkia ja koiranrapsutusterapiaa. Mikään ei saa oloa paremmaksi! Olo on ajoittain niin paska, ettei edes jorma otsassani jaksa kasvaa, vaan se makaa täysin velttona naamani päällä. Sitten keksin!

Tässä teillekin keino, miten saada olo taatusti paremmaksi:

  1. Etsi kaapista kaikki mahdolliset suklaan makua sisältävät jämätuotteet, kuten vanhat suklaakastikkeet ja suklaalevyjen jämät.
  2. Heitä koko satsi kattilan pohjalle, ja kaada maitoa päälle.
  3. Jos satsista ei tule tarpeeksi suklaista, lisää joukkoon kaakaojauhetta, ja sen mukaan myöskin sokeria.
  4. Kaada mukaan Bailey’sin suklaajuomaa. Kaada ihan reilusti.
  5. Anna lämmetä.
  6. Kaada helvetin isoon kuppiin.
  7. Nauti.

Jos olet kovin kiireinen, skippaa kohdat 1-3, ja siirry suoraan Bailey’s-osioon. Skippaa myös lämmitys, niin pääset nopeammin itse asiaan.

Auttaako tämä flunssaan? No ei todellakaan! Olen ihan yhtä tukossa kuin ennenkin. Mutta vitutukseen se auttaa, sen takaan. Nyt on paljon parempi mieli, ja pystyy jo vähän hymyilemäänkin.

Tags

Satu Mäkinen

Räiskyvä, rääväsuinen räpätäti.
Sisukas, suorasanainen sählääjä.
Juuri se henkilö, josta äitisi sinua varoitti.
Se olen minä. Satu. Minulla on vahvoja mielipiteitä, ja kerron ne kyllä kiertelemättä ja kaunistelematta asiaa laisinkaan.

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close