Oravanpyörässä

Uusi vuosi, vanhat kujeet

Turhia lupauksia ei kannata tehdä!

Ja taas on se aika vuodesta, kun ihmiset lupaavat kaiken maailman pölöyksiä. ”Lupaan olla syömättä sokeria niin monta päivää kuin saan tykkäyksiä”. ”Lupaan laihduttaa 200 kg.” ”Lupaan olla vähemmän kusipää ensi vuonna.”

Käsi sydämellä, kuinka monta kertaa nuo sinun pyhät lupauksesi ovat pitäneet? Jos minä saisin veikata, niin eivät kovinkaan montaa kertaa.

Eipä siinä, jos oikeasti tarkoittaa sitä, mitä lupaa. Mutta kun näitä typeriä lupauksia harvoin pidetään kuin ehkä se kaksi päivää max. Ja sen jälkeen maistuu taas pulla, tupakka, sokeri ja kusi nousee taas kuuppaan.

Siksi minä lupaan vuodelle 2019 seuraavaa:

  • En todellakaan aio edes yrittää laihduttaa. Aion ahmia suklaata, sokeria ja vehnäpullamössöä juuri niin paljon kuin napa vetää. Enkä aio tuntea huonoa omatuntoa asiasta pätkän vertaa.
  • En edes yritä lopettaa tupakointia. Olen paljon mukavampi ihminen, kun minulla on sätkä huulessa.
  • En varmasti luovu viinistä! Se on elämän eliksiiriä. Huonosta viinistä voin kyllä ilomielin luopua, mutta hyvästä viinistä en luovu. Aion nauttia viinilasillisista (ja -pullollisista) ihan reilusti ensi vuonnakin.
  • En aio yrittää olla yhtään sen mukavampi, kuin mitä olen nyt. Jos olen ollut juuri sinua kohtaan kusipää, saat sitä samaa kohtelua ensi vuonnakin. Jos taas olet ansainnut sen, että olen sinua kohtaan eri mukava, olen sinua kohtaan eri mukava. Sitä saa, mitä tilaa.
  • Ja koska sitä saa, mitä tilaa, odotan saavani ihan saatananmoisen lastin vanhoja kirjoja. Vaikka mieheni ehkä toivoisikin, en todellakaan aio lopettaa kirjaharrastustani, ja aion satsata kirjoihin ensi vuonnakin. Samalla muistutan rakasta miestäni siitä, että minulla voisi olla huonompiakin harrastuksia kuin kirjat!
  • Aion kohdella rakasta Kauno-koiraani kuin vauvaani myös ensi vuonna. Aion lässyttää Kaunolle ja hukuttaa sen kaikkiin kivoihin leluihin, jotka se tuhoaa puolessa minuutissa. Ihan vain siksi, että Kauno on maailman paras koira, ja ihan hirmuisen söpö. Kauno on paras.
  • Ajattelin ensin, että yrittäisin olla ilmoittautumatta mihinkään sen isompaan koulutukseen, mutta paskan marjat. Ilmoittaudun kuitenkin, joten ketä minä tässä huijaan. En siis lupaa sitäkään.

Eli samoilla vanhoilla eväillä kohti uutta tulevaa vuotta 2019! Ei elämässä mikään kuitenkaan muutu, paitsi se vuosiluku. Ja naamatauluun tuli pari ryppyä lisää, mutta eihän me pienistä, kun eivät nekään meistä. Sitä paitsi, me ADHD-aikuiset olemme ikinuoria!

Tags

Satu Mäkinen

Räiskyvä, rääväsuinen räpätäti.
Sisukas, suorasanainen sählääjä.
Juuri se henkilö, josta äitisi sinua varoitti.
Se olen minä. Satu. Minulla on vahvoja mielipiteitä, ja kerron ne kyllä kiertelemättä ja kaunistelematta asiaa laisinkaan.

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Check Also

Close
Close