Pala vuustoa ja pullo viiniä!

Alkuvauhdit vegaanisella ruokakorivertailulla

Pala vuustoa ja pullo viiniä– blogin takana häärii kolmen pojan yrittäjä-äiti joka yrittää tasapainotella sekaaniperheen, sipsikaljavegaaniuden ja fennovegaaniuden välimaastossa. Lihatta olen ollut vasta parin kuukauden ajan, ja täysin vegaanina vielä vähemmän. Henkistä  prosessointia asian suhteen on tullut harjoitettua jo pitkään. Kun ynnätään kaikki lukuisat eettiset syyt yhteen tämän hurjasti parantuneen henkisen- ja fyysisen hyvinvointini kanssa, on tuloksena se, etten enää halua katsoa taakseni.  28 vuoden lihansyönti ja huonot valinnat herättävät pientä kaiherrusta jossain syvällä sisimmässäni, mutta aion ottaa katseen reippaasti eteenpäin ja keskittyä tulevaisuuden valintoihini.  Vaikka loput perheestämme ovatkin sekaaneja, syödään meillä pääasiassa vegaanipainotteista kasvisruokaa, joka maistuu kaikille paremmin kuin hyvin.  Upeana vertaistukena ja boostina asiassa ovat toimineet samalle tielle  jo aiemmin lähteneet ystävät, sekä tietenkin Facebookin ihanat vegeryhmät. Viimeisimmästä sainkin kimmokkeen tehdä bloggauksen vegaaniruokakorien hinnoista.

Kauppalehti laati lokakuussa sekaaniruokakorin hintavertailun . Artikkeli oli mielestäni muutoin hyvä, mutta olisin kaivannut hieman tarkempaa infoa siitä,  mitä korit oikeastaan pitivät sisällään. Viittaus 42 merkkituotteeseen ei ainakaan itselleni asiaa juuri avannut 🙂 Vertailut on tehty Rauman K-Citymarketin, Prisman sekä Lidlin tuotteista.  Korien sisällön koostin  Vegaanihaasteen kauppalistan pohjalta,  ja pyrin mahdollisimman pitkälle suosimaan kotimaisia tuotteita. Jauhoja, perusmausteita tai sokeria – ns perustarvikkeita en koreihin laskenut.

Koreista löytyi siis parsakaalia, perunoita, sipulia, valkosipulia, paprikaa, oreganoa, basilikaa, sieniä, paprikaa, porkkanoita, banaania, salaattia, avokadoja, tomaatteja, lehtikaalia, tofua, kaurakermaa, kauramaitoa, marjoja,  valkoisia papuja, ruskeita papuja, kidneypapuja, tomaattimurskaa, linssejä, soijarouhetta, pinjansiemeniä, cashewpähkinöitä, täysjyvätortilloja, täysjyvämakaronia, nauhapastaa, soijakastiketta, riisiä, margariinia, kaurajugurttia  ja härkistä. Lisäksi lisäsin koreihin aamiaisia ja välipaloja ajatellen kauraleipää, hummusta, kaurahiutaleita – sekä tottakai : pari vihistä ja pussin marianneja 😉

 

Miltä vertailu sitten näytti?

Kärkipaikan vei…            Lidl        76,25€

Toiselle sijalle ylsi…       Prisma 82,73€

Ja kolmanneksi tuli…    Citymarket 91,50€

 

Tulos ei kuitenkaan ole mielestäni aivan yksiselitteinen.  Kärkisijasta huolimatta en lähtisi tekemään ostoksiani Lidlistä.  Lidlin tuoretarjonta on kilpailijoitaan heikompi,  kotimaisuusaste ole mielestäni myöskään samalla tasolla ja vegetarjontaan ei ole kummemmin panostettu.  Omani paikkakuntani vegetarjonnan suhteen todennäköisesti paras vaihtoehto on Citymarket, ja he ottavat myös pyynnöstä erittäin mielellään uusia tuotteita, toisin kuin Prisma.  Koska Prismankin valikoima on kuitenkin  hyvä ja löydän sieltä omaan ostoskoriini kiitettävästi kotimaisia tuotteita, joudun hintaeron vuoksi jatkossa kallistumaan sinne.

 

Huomenna vuorossa semisti överi vuustoinen sienirisotto – stay tuned 🙂

 

Linda

 

 

Tags

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close