Pala vuustoa ja pullo viiniä!

Hävinneen postauksen arvoitus + uutisia Vöneristä!

Jaiks! Meillä on sairasteltu urakalla, larygniitti, kuume, korvatulehduksia ja mitähän vielä. Nytkään ei tosin olla terveinä, mutta minkäs teet. Olen kuukauden aikana ehtinyt kirjoittamaan vain yhden postauksen, ja jostain syystä sitä ei täällä näy. Eli kerrataan : arvonnan voitti Bea, laittelin sinulle viestipyyntöäkin jo 🙂

Olin kylässä ystäväni luona taannoin, ja hän esitti minulle jo melko tutuksi käyneen kysymyksen.

”Syövätkö vegaanit mitään muuta kuin salaattia?”

Tähän lienee törmännyt moni vegeilijä, perusajatus tuntuu olevan, että vegaanin ruokavalio on jotain tälläistä.

Mun mielestä jo kasviksista, juureksista, pavuista yms saa sinällään älyttömän herkullista ruokaa. Meillä kuitenkin on toisinaan kiireisen arjena vuoksi käytössä vege-eineksiä, ja toisinaan käytän niitä käännyttämään ah-niin-epäluuloisia lihansyöjiä. Ehdottomasti iisein on väkertää rapsakat ranut ja tarjota ne kunnon hodarin kyljessä. Auralta löytyy herkullista vegaanista majoneesia, jota voi tuunailla ranujen kylkeen esim kurkkusalaatilla tai valkosipulilla. Hodari itsessäänhän ei kaipaa ketsuppia ja sinappia kummempaa, mutta tottahan sinne sopii salaatti, kurkkusalaatti ja paahdettu sipulikin! Meillä Bon Soyan vegenakit on rankattu kärkeen, ne maistuu ihan jokaiselle.

Toinen ihan ehdoton on jo aiemmin blogissa mainittu VönerVäitän edelleenkin, ettei sitä erota normaalista lihakebabista, itse en tosin enää muista miltä sellainen maistuu. Mutta mun mieheni muistaa, ja hänenkin mielestä nämä menee ihan yks yhteen. Vönerit voi iskeä suoraan paketista pannulle, ja niiden kanssa natsaa kivasti esimerkiksi pitaleipä, jonne voi ujuttaa salaattia, erilaisia kastikkeita ja vihanneksia. Meillä on loppukuussa tulossa hieman isommat juhlat, joihin pohdin yhdeksi tarjottavaksi Vöneriä. Pienten pakettien ostaminen kuitenkin tuntui hassulta ja melko epäekologiselta ajatukselta, joten otin yhteyttä Vönerin tuottajiin, ja sain kuulla heiltä ilouutisen. Koska kysyntä on ollut niin kovaa, Vöneriä saa kuin saakin ostettua isommissa erissä. Näinpä meidänkin juhlapöytään saadaan herkkuja viiden kilon vönervartaasta!

 

 

 

 

 

 

 

Tags

Related Articles

Close