Pala vuustoa ja pullo viiniä!

Ruokaa sekaanivieraille – ja arvonta!

Mulle aiheuttavat kovasti päänvaivaa erilaiset tarjottavat. On ihanaa kutsua ystäviä kylään ihan muuten vaan, ja lasten syntymäpäivät ja muut juhlitaan meillä aina melko suurella porukalla, jolloin joukkoon mahtuu monenmoista syöjää. En haluaisi olla (hyvää ystävääni lainatakseni) vihainen vegaani joka väkisin tuputtaa omaa aatettaan, vaikka aika usein kyllä tekisikin mieli. Olen siis yrittänyt sen sijaan olla iloinen vegaani, ja keksiä mitä herkullisimpia vegetarjottavia ( ja sen lisäksi spämmäilen erilaisia tietoiskuja someen… ). Mutta kuten sanottua, syöjiä on monenlaisia ja niin on makujakin. Monilla on valitettavasti vegeruokaa kohtaan suuria ennakkoluuloja, ja missioni on sortaa nämä. Toisinaan talomme täyttyy yllärilapsivieraista, ja pöytään pitäisi saada jotain täyttävää, lapsille kelpaavaa ja mielellään vieläpä melko nopeasti valmistuvaa ruokaa.

Mikä avuksi?

Jos on sellainen tilanne ettei ihan hirveästi ole aikaa seisoskella keittiössä, mulla on aina tämä hätävara, josta saan koko jengille maistuvan safkan. Nimittäin perunamuusia lempeän pippurisella vegepullakastikkeella. Kaapista löytyy aina punajuuria ja vihannesämpäristä kurkkua sekä tomaattia, eli bädäm – ruoka on valmis. Hyvien vegepullien löytyminen ei kuitenkaan mun mielestäni ollut kovin iisiä, ja taivalsin melkoisen via dolorosan ennen kuin löysin ah-niin-ihanat Anamman vegepyörykät. Näitä ihanuuksia näyttäisi löytyvän ainakin useimpien Prismojen ja Citymarkettien pakastealtaista. Perunoiden kuorimiseen kuluu tässä kaikkein eniten aikaa, eli mitä, kymmenen minuuttia? Yleensä laitan muutaman pussin vegepullia uuniin, heitän perään tilkan öljyä ja vähän grillimaustetta, ja sen jälkeen laitan potut kiehumaan. Pullat saavat lepäiilä 200 asteessa vajaan vartin. Jos on oikein kova kiire, oikaisen kastikkeen kanssa tekemällä kastikkeen Blå Bandin viiden pippurin kastikkeesta (löytyy jopa useimmista pienistä ruokakaupoista), ja teen sen Kaslinkin kaurakermaan. Kastike on juuri sopivan pippurista maistuakseen pikkuväellekin.

Mun mielestä näiden vegepyöryköiden pakkauskin on jo houkutteleva!
Ihan täydellinen kiireiseen ruoanlaittoon.

Kastike valmiiksi, pullat uunista joukkoon ja vetäytymään hetkeksi. Sinä aikana ehtiikin sopivasti tekemään muusin ja pilkkomaan pienen satsin salaattia – eikä missään nimessä pidä unohtaa puolukkahilloa! Yksikään jolle näitä olen tarjonnut, ei ole eroa eläinperäiseen tuotteeseen huomannut. Aikaa ei mene juuri puolta tuntia enempää, ja siitäkin osa on passiivista hengailua.

Ja nyt vielä viimeisin huippujuttu!

Eli kaikkien blogin seuraajien kesken arvotaan Elina Innasen kirjoittama Viiden tähden vegaani-keittokirja 🙂 Mukaan blogin seuraajiin pääseet yläoikealta ja postauksen alta. Arvonta suoritetaan 30.5!

 

 

 

Related Articles

1 thought on “Ruokaa sekaanivieraille – ja arvonta!”

  1. Ihan perinteinen makaronilaatikko soijarouheella, menee myös lapsille kuin väärä raha :). Toinen vaihtoehto vegaaninen nakkikastike + perunamuussi tai tomaattinen linssikeitto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close