Pala vuustoa ja pullo viiniä!

Vegaaninen kaurajogurtti

Alkuperäinen ohje on ihanasta Farmet to bee-blogista, ja olen tästä itse tuunaillut vielä omaa versiota. Itse en välitä kauppojen kaurajuguista niiden suurien sokerimäärien ja no, limaisuuden vuoksi. Kotitekoisenakaan en saanut jugusta koostumukseltaan ihan täydellistä, mutta mielestäni tämä on paljon parempaa.

Kaurajogurtin tekeminen on erittäin simppeliä, ja sitä voi iisisti tuunailla oman maun mukaisesti marjoilla, hedelmillä, pähkinöillä jne.

Ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan

  • 1 litra vettä sekä 2,5 dl luomukaurahiutaleita  laitetaan yöksi hapattumaan huoneenlämpöön, tiiviisti harsolla peitettynä.
  • Seuraavana päivänä siivilöidään hiutaleet pois, ja liemestä keitetään sakean kiisselimäinen.
  • Anna jäähtyä aivan hetki jotta seos ei ole enää kiehuvaa, ja lisää joukkoon kahden maitohappobakteerikapselin sisältö. HUOM! Maitohappobakteerit eivät kestä yli 50 asteen lämpötilaa.
  • Anna jäähtyä pöydällä muutaman tunnin ajan harsolla peitettynä.
  • Lisää joukkoon haluttu makeutus (itse käytän agavesiirappia) sekä halutessasi vaikkapa hedelmiä tai marjoja, ja siirrä jääkaappiin. Mikäli tykkäät happamammasta, anna olla huoneenlämmössä yön yli.

Mielestäni parhaimmillaan tämä on seuraavana päivänä, ja säilyy hyvänä jääkaapissa kolmisen päivää. Meidän lemppari on vadelmajogurtti, mantelilastuilla ja vanilijalla.

Hei vielä muistuttelen, vimpat päivät osallistua arvontaan! Eli liity blogin seuraajiin, ja olet mukana Elina Innasen Viiden tähden vegaani-kirjan arvonnassa. Arvonta suoritetaan 30. toukokuuta kaikkien blogin seuraajien kesken, ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti 🙂

 

 

 

Tags

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close