Pala vuustoa ja pullo viiniä!

Vegemozzarella on täällä!

Yksi mun ikiaikaisista synneistä on JUUSTOT! Etenkin mozzarella, ja sinihomejuustot. Aika monta keturalleen mennyttä vegemozzarellareseptiä on tullut kokeiltua, mutta tässä se nyt on – my baby!

6dl vettä

3,5 dl cashewpähkinöitä

2 maitohappobakteerikapselia

2 teelusikallista suolaa

4 teelusikallista agar agar-jauhetta

– Kaada blenderiin 3dl vettä ja cashewpähkinät. Blendaa samettiseksi seokseksi, kaada mieluusti astiaan johon saat tiiviin kannen, ja sekoita joukkoon maitohappobakteerikapselien sisältö. Sulje tiiviisti ja jätä huoneenlämpöön noin 20-30 tunniksi, riippuen siitä miten happamasta pidät. Mausta suolalla.

– Sekoita 3dl vettä ja agar agar kattilassa kiehuvaksi, keitä muutaman minuutin ajan.

– Kaada agaragar-vesiseos cashewseokseen, samalla sekoittaen. Odota että seos paksuuntuu.

– Kaada seos haluamiisi astioihin, esimerkiksi kelmulla vuorattuihin pikkukuppeihin, ja itse olen käyttänyt myös silikonisia muffinsivuokia. Anna hyytyä kylmässä parin tunnin ajan.

Siitä sitten pizzaan, salaattiin, leipiin…tai ihan vaan sellaisenaan!

Tags

Related Articles

Close