Pala vuustoa ja pullo viiniä!

Vegeversio butterchickenistä!

Tämä resepti on lähtöisin Paleokeittiön butterchicken-reseptistä. Kaikki kunnia siis heille, tekevät aivan mielettömän ihania reseptejä. Olen muuttanut ja muokannut ohjetta ainoastaan eläinperäisten tuotteiden osalta. Painotan seuraavaa asiaa sekä artikkelin alussa, että lopussa: MAISTELE. Omaan makuuni nämä mitat ovat hieman liian pliisuja, ja intialaisen ruoan kanssa on niin ihanaa lotrata mausteilla.

En uskalla edes ajatella, että paljonko viimeksikin meni kurkumaa ja garam masalaa…

Mutta nyt asiaan! Nämä ovat mun mielestä helppoja ruokia, joita on kiva tehdä rauhassa ja ajan kanssa. Esivalmistelut on erittäin jees, eli kannattaa mitata mausteet yhdelle tassille valmiiksi jne.

Marinadi

  • 300 – 400 g soijapaloja
  • 2 dl notkeaa maustamatonta jogurttia (yosa greek style tai alpro go on)
  • ~1 rkl sitruunamehua
  • pieni pala tuoretta, raastettua inkivääriä
  • 2-3 rutistettua valkosipulinkynttä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • Hyppysellinen sahramia
  1. Mikäli käytät kuivattuja soijapaloja, keitä ne mausteliemessä ja jäähdytä.
  2. Sekoita muut ainekset marinadiksi.
  3. Lisää joukkoon soijapalat, sekoita hyvin ja jätä jääkaappiin marinoitumaan useammaksi tunniksi, tai vaikkapa yöksi.

Kastike

  • 50 g margariinia (Becel luomu)
  • 1 sipuli
  • ~ 1 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria
  • ~ 3 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 – 1 tl paprikajauhetta
  • 1 laakerinlehti
  • ripaus cayennepippuria
  • 200 g paseerattua tomaattia
  • Rkl agavesiirappia
  • 2 dl valuettua kookoskermaa
  • suolaa
  • kookosöljyä kuullotukseen
  • tuoretta korianteria tarjoiluun
  1. Esivalmistele; silpu sipuli, raasta inkivääri, kuori valkosipulit, mittaa mausteet. Ota marinoidut soijat huoneenlämpöön lämpiämään.
  2. Kuullota sipulisilppu kookosöljyssä.
  3. Lisää joukkoon margariini,  sitruunamehu, raastettu inkivääri, puristetut valkosipulinkynnet ja muut mausteet. Jatka kuullottamista muutama minuutti seosta hämmentäen.
  4. Lisää paseerattu tomaatti ja siirappi. Keittele muutama minuutti lisää.
  5. Sekoita joukkoon valutettu kookoskerma ja hieman suolaa. Jatka keittelyä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
  6. Kuumenna marinoidut soijapalat marinadeineen toisella pannulla, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
  7. Lisää soijapalojen joukkoon kastike ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla kypsäksi ~15-20 minuuttia.

Ja tätä ruokaahan ei sitten voi syödä ilman naan-leipää ja raitakastiketta 😉

Naan-leipään tarvitset

4dl jogurttia (yosa greek style tai alpro go on) 30g hiivaa

1,5tl suolaa 2 tl sokeria / agavesiirappia

6-7dl vehnäjauhoja 50g sulaa margariinia  (Becel luomu)

Liota kädenlämpöiseen jugorttiin hiiva, suola ja sokeri / siirappi. Lisää jauhot sekoittaen ja lopuksi sula margariini. Peitä mieluiten kostealla liinalla, jätä lämpöiseen paikkaan ja kohota kaksinkertaiseksi. Pyörittele taikinista pieniä palloja, jotka littaat ja voit ”venytellä” niitä. Palat laitetaan puhtaalle, jauhotetulle pellille, n.2cm paksuisina lättyinä. Paista leipiä 275 asteessa, uunin yläosassa 5-7 minuutin ajan. Voit paistamisen jälkeen voidella leivät sulalla margariinilla.

Ja viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä…

Raita-kastike, jonne sitten dippaillaan Naan-leipää.

Tämä tehdään kaikkein eniten mutulla. Eli mausteiden mitat ovat suuntaa-antavia, maistele ja mausta lisää! Tähän tarvitset 3dl jogurttia, enkä suosittele käyttämään kuin Yosa greek stylea. Lisäksi 15cm palanen kurkkua, 3 tl agavesiirappia / sokeria, 2rkl minttua, 2 juustokuminaa, 1tl chilijauhetta, 1tl suolaa ja hippunen mustapippuria. Siivuta kurkku juustoraastimella, valuta ylimääräiset nesteet pois. Sekoita kaikki ainekset keskenään, tarkasta maku ja anna vetäytyä jääkaapissa.

Ja lisukkeeksi tietenkin riisiä! Ja nyt muistutan vielä, että näitä intialaisia ruokia tehdessä kannattaa oikeasti maistella kokoajan, jotta saa parhaan lopputuloksen. Valmiin buttersoya-annoksen päälle ripoteltu tuore korianteri kruunaa paketin!

Tags

Related Articles

Close