Pala vuustoa ja pullo viiniä!

Vöner – vegaaninen kebab!

Pääasiassa tykkään tehdä ruokaa kokonaisista ja prosessoimattomista raaka-aineista. Ajoittain kuitenkin ne einekset ja puolivalmisteet helpottavat kiireistä arkea – ja toisinaan maistuvatkin mielettömän hyvältä!

Tällä kertaa lähdin testaamaan Vöneriä. Vönerissä lihan korvaa viljan proteiineista valmistettu, seitanpohjainen tuote. Vöner siis ei toistaiseksi sovellu keliaakikoille, koska alkuperäinen raaka-aine on vilja. Vönerin synnyinmaa on Saksassa, tarkemmin Berliinissä, ja sen matka Suomeen on itseasiassa kestänyt useamman vuoden (mitä tuhlausta.. 😉 ) Sekaanina ollessa kebabia ei tullut kovin usein syötyä, mutta halusin kokeilla että onko vegaaniversio edes vähän sinnepäin. Vöner tuntuu löytyvän kaupasta riippuen vähän mistä sattuu, välillä einesten lähellä, välillä lihajalosteiden vieressä, mutta kylmähyllystä kuitenkin. 200g paketti maksaa vajaat 4 euroa, ja ainakin näin pitaleivissä siitä riitti kolmeen annokseen.

Ensin väänsin pitaleivät kohotuksen kautta uuniin. Pitaleivät on kohtalaisen helppo ja nopea tehdä, ja niihin natsaa kivasti väliin melkein mikä tahansa.

21/2 vettä

25g hiivaa

1tl suolaa

2rkl öljyä

5dl vehnäjauhoja / durumvehnäjauhoja

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
  2. Lisää suola, öljy ja jauhot. Vaivaa hyvin taikinaksi.
  3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.
  4. Jaa kohonnut taikina 8 osaan, pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi leiviksi (halkaisija noin 15 cm).
  5. Anna leipien kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
  6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 min. Onnistuneet pitaleivät kohoavat korkeiksi ”kupliksi”.

Pitaleipien mentyä uuniin laitoin pannun lämpenemään, ja lorautin siihen pienen tilkan oliiviöljyä. Maustoin suikaleet Rainbown grillauskastikkeella ja ripauksella grillausmaustetta, ja paistoin niitä kunnes ne saivat hieman väriä ja olivat osittain kivan rapsakkoja. Leipien väliin laitettiin kebabin lisäksi kurkkua, tomaattia, salaattia, vähän Auran vegemajoneesia sekä vielä tujaus grillauskastiketta.

Ensimmäinen puraisun jälkeen oli pakko lähteä tonkimaan roskista – olinko sittenkin ostanut ihan tavallista kebabia?

Enpä ollut, ja väitän, että menee täydestä kelle tahansa.

Vöner saa ainakin meiltä täydet pisteet. Todella kelpo pikaruoka joka haastaa täysimittaisesti lihaversionsa,  ja jota voi nauttia ilman ähkyä, ällötystä ja huonoa omaatuntoa 🙂

 

 

 

 

 

Tags

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Check Also

Close
Close