Pala vuustoa ja pullo viiniä!

Vuustoinen sienirisotto

sienirisotto

 

Venahti sitten hieman pidemmälle se huominen, kun sivuilla tehtiin päivityksiä.

En ole ollut kovinkaan suuri sienifani männävuosina. Nyt nämä ovat kuitenkin löytäneet tiensä entisen sieni-inhoajan ruokavalioon, lähinnä pizzoissa, kastikkeissa, piiraissa – ja risotossa, josta pääsemmekin asiaan. Sienirisotto on suhteellisen nopea valmistaa, ja upposi ainakin meillä jokaiselle. Joitain aineksia voi toki korvata, esimerkiksi paistamisen voi hoitaa muullakin öljyllä, mutta mielestäni tryffeliöljy natsaa tähän äärimmäisen hyvin. Parhaiten tämä valmistuu korkeareunaisella paistinpannulla.

cof

Valmistusaika n.25min.

300g sieniä (Itse käytän kanttarelleja tai herkkusieniä, mutta ihan oman maun mukkaan!)

1dl kaurakermaa

3dl risottoriisiä

1dl valkoviiniä

3 valkosipulinkynttä

1 sipuli

1,5dl Violife prosociano wedge-juustoa

Kourallinen ravintohiivahiutaleita

Loraus tryffeliöjyä

Maustepippuria

Suolaa

Kasvisliemikuutio

 

  1. Laita pannu kuumenemaan. Silppua sipulit ja siivuta sienet, lisää pannulle tryffeliöljy. Kuullota sipulia (ei valkosipulia) muutaman minuutin ajan, lisää sienet ja anna ruskistua. Lisää ripaus maustepippuria ja suolaa, sekä valkosipulit. Siirrä sipuli-sieniseos lautaselle odottamaan.
  2. Lisää noin 3dl vettä kattilaan, lisää joukkoon yksi kasvisliemikuutio. Lisää joukkoon risottoriisi, anna muhia noin kymmenen minuuttia välillä sekoitellen. Lisää joukkoon 0,5dl kaurakermaa ja 1dl valkoviiniä.
  3. Lisää joukkoon sienet sekä 1dl juustoa, jatka keittämistä vielä noin kymmenen minuutin ajan. Lisää ripaus maustepippuria ja suolaa.
  4. Varmista riisin kypsyys, lisää tarvittaessa loput kaurakermasta ja mausteita. Seoksen pitäisi olla pehmeää ja löysää, mutta ei valuvaa.
  5. Ota pannu liedeltä, lisää joukkoon ravintohiivahiutaleet, loppu juusto, sekoita ja anna seistä kannen alla viitisen minuuttia.
  6. Valmiin annoksen kruunaa basilika :- ) Bon appètit!
cof

 

 

 

Tags

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close