Parempaan huomiseen

Eteenpäin

Ei elämän kuulu olla helppoa.

Ei, vaikka kaikki asiat oltaisiin pedattu sinua varten huoltajiesi, sukulaistesi tai ihan vain lähimmäistesi puolesta. Esimerkkeinä vaikka koulutus, työpaikka ja harrastukset. Vaikeudet tulevat vastaan kyllä jossain muodossa ajan kuluessa.

Monesti olen miettinyt, miten jotkut ihmiset aikuisiällä hajoavat pienimpäänkin vastoinkäymiseen. Luulen, että se johtuu juurikin siitä, että niitä vastoinkäymisiä ei ole juurikaan aikaisemmassa elämässä ollut, vaan elämä on pedattu vähän liian hyvin. Kaikki on tehty lapsuudesta asti hyvin helpoksi, ja kaikki mitä on haluttu, on myös saatu.

Välillä tuntuu silti, että joillekin näitä vastoinkäymisiä tulee liikaa kerrallaan.

Kaikki paska kaatuu samalla kertaa niskaan. Jotkut eivät välttämättä sitä kestä. Paineensietokyky joillakin on heikompi. Silloin se ”Merikoski kutsuu”, tai jotain muuta vastaavaa.

Ymmärrän kuitenkin sen. Jotkut eivät vain jaksa enää elää jatkuvassa ahdistuksessa, tulevaisuuden pelossa tai surussa. Silloin se viimeinen valinta on käsillä. Lopettaa kaikki siihen yhteen pisteeseen. Jotkut voivat ajautua ajattelemaan myös, että parempi täällä on muilla olla ilman minua.

Meillä kaikilla on omat demonimme menneisyydessä, tai ne ovat nurkan takana odottelemassa niskaan hyppäämistä.

Muistakaa puhua. Aina on olemassa ainakin se yksi henkilö joka tuntee tuskasi ja on valmis auttamaan. Oli se sitten ystäväsi tai joku ulkopuolinen. Puhuminen on tärkeää. Kun aloitatte sen, tulette huomaamaan sen, että enhän minä olekaan se ainoa ihminen tässä maailmassa, jolle tapahtuu huonoja ja vaikeita asioita. Emme koe asioita yksin, vaan aina löytyy myös muita, jotka ovat käyneet läpi samankaltaisia asioita. Asioiden analysoiminen yhdessä ja keskusteleminen auttaa meitä kulkemaan eteenpäin.

Joten muistakaa.

Eteenpäin.

Tags

Related Articles

Close