Parempaan huomiseen

Näkemiin, kesä!

Kesä ja loma. Niin pitkä, mutta silti niin lyhyt. Tuntuu hankalalta palata samoihin ajatuksiin, mitä silloin koulun loppuessa oli, niin kaukaiselta se aika tuntuu. Silti kesä oli ohi ennen kuin ehdin edes huomata. Niin siinä käy joka vuosi!

Minulla oli pitkä kesäloma ja se todella tuli tarpeeseen! Nautin siitä, että sain herätä tietämättä mitä päivän aikana tapahtuu. Siitä, että käänsin unirytmini täysin ympäri. Siitä, ettei tarvinnut tehdä yhtään mitään, jos ei huvittanut. Ja siitä tunteesta, että kaikki oli mahdollista. Onnekkaasti voin todeta, että kesän aikana en joutunut kertaakaan käymään edes päivystyksessä. Edelliseen kesään verrattuna tämä oli suuri muutos. Positiiviinen tietenkin! Täysin kivuton en tietenkään ollut, mutta pärjäsin kipulääkkeillä hienosti. Ehdin jo optimistisesti toivoa, että pahin olisi takana, mutta viimeisten viikkojen aikana toiveeni on osoittautunut turhaksi.

Kesäkuun puolivälissä kävin naistentautien polilla kontrollissa, jossa todettiin että hormonikierukka ja tämän hetkiset kipulääkkeet riittävät hyvin. Pyysin ja sain myös lähetteen lantionpohjan fysioterapiaan, jossa olen käynyt kerran, noin pari viikkoa sitten. Kokeilin kovasti kehuttua Tens-laitetta ja fysioterapeutti lupasi, että kunhan laitteita vapautuu, saan sellaisen kotiin lainaksi. Olin lähes koko kesän kärsinyt häntäluun kohdalla tuntuvasta kivusta ja kymmenen minuutin kokeilu poisti kivun! Olen hämmentynyt. Kipu, johon olin napsinut lääkkeitä parin kuukauden ajan, hävisi kymmenessä minuutissa. Eikä ole palannut ainakaan vielä.

Mutta sitten tapahtui jotain. Muutama päivä fysioterapian jälkeen olin taas kipeä. Sitkeästi viikon verran nappailin kipulääkkeitä, mutta kipu palasi aina vain. Koulussa en tietenkään saanut kunnolla käytyä, koska minulla kivut jostain syystä aina painottuvat öihin enkä silloin pysty nukkumaan. Viime viikolla jouduin jo yhtenä yönä soittamaan päivystykseen ja kysymään miten paljon voin lääkkeitä syödä, kun kivut eivät hellitä. Pärjäsin taas päivän-pari, kunnes sitten jouduin lähtemään suoraan koulusta päivystykseen.

Olin niin kipeä, että meinasin oksentaa. Päivystyksestä sain taas vahvempaa kipulääkettä, jolla olo helpotti. Lääkäri halusi varmuuden vuoksi ottaa laboratoriokokeita, ja suureksi yllätyksekseni paljastui, että minulla oli virtsatieinfektio! Kipu oli aivan täysin samanlaista kuin endometrioosin aiheuttamat kivut yleensä ovat, ei minkäänlaista kirvelyä virtsatessa tai tarvetta käydä normaalia useammin vessassa. Yleensä kyllä tunnistan virtsatieinfektion itse herkästi, kun olen niitä paljon sairastanut. Olen jopa syönyt jossain vaiheessa kolme kuukautta antibiootteja yhteenmenoon, jotta tulehdus ei aina uusisi.

Palataanpa kuitenkin hetkeksi niihin kesätunnelmiin!

Kesän aikana ehdin nauttia kauniista maisemista ja muista kesäjutuista..

 

 

..muuttaa, tehdä muuttosiivousta ja pestä suurimman ja painavimman mattoni..

 

 

 

 

 

 

 

..herkutella..

 

 

 

 

 

 

 

..tehdä ihania kävelylenkkejä..

 

 

 

 

 

 

 

..ja ettei tulisi liian ikävä koulua, myös lukea kemiaa!

 

 

 

 

 

 

 

 

-Annika

 

Annika Karppinen

20-vuotias lukio-opiskelija, jonka elämää varjostaa endometrioosi.

Related Articles

Check Also

Close
Close