Paskapuhetta, mutta uskon

Julkisuuden kirot

 

Julkisuuden henkilöt ovat tottuneet nimikirjoituksien pyytäjiin ja olalle taputtajiin.  Suomessa kuitenkaan harvemmin puskissa kukaan lymyää kameran kanssa saadakseen sinusta kuvan. Ellei se sitten ole paparazzi, tinder match – tai ihan vaan aito pervo.

Männävuosina olin usein tällaisen mistaken identity – jutun uhri. Vuonna 2011 olimme vaimon kanssa Karmarockissa ja joku paikallinen piripää tuli huutamaan minulle: ” Rautiainen, se sun uusi levysi on ihan paska”. Vastasin olevani samaa mieltä asiasta ja kaveri tokaisi: ” Sä oot vitusti skrodempi kuin töllössä” . Varmasti niin. Kaikki kaljut ja parrakkaat miehet kuulemma näyttävät samalta. Kuulemma.

Samana vuonna 2011 olin vaimon kanssa leffassa katsomassa muistaakseni Black Swan -leffaa. Leffateatterissa oli lisäksemme vain yksi, meitä vanhempi pariskunta. Pariskunnan nainen osoitteli minua vähän väliä miehelleen ja supisi korvaan jotain. Tämä alkoi olla jossain kohtaa jo häiritsevää. Tokaisin vaimolle, että joko sarjamurhaajapariskunta sieppaa meidät leffan jälkeen, tai sitten minut OIKEASTI tunnistetaan muusikkona.

Silloinen thrash metal pumppuni oli tuohon aikaan julkaissut levyn, joka sai hyviä arvioita.( Ulkomailta. Suomessa ei kustu päinkään. )
Leffa meni siis seuratessa Mila Kunisin ja Natalie Portmanin kaunista tyttörakkautta, varoen samalla takapenkin supisevaa pariskuntaa. Leffan loputtua lähdimme kuin Tapsan tahdit paikoiltamme hyväeleistä polven nostojuoksua kohti uloskäyntiä. En tiedä mistä vanhempi pariskunta kiersi, mutta he olivat edessämme yrittäessämme poistua salista.

Nainen aloitti minulle puhumisen: ”Voi että, enpä olisi sinua uskonut täällä näkevän, Suomen hienoin muusikko ja leffoissa kuin tavallinen pulliainen”.
Olin hieman hämilläni mutta kiitin kuitenkin. Sanoin naiselle: ”En olisi uskonut teidän vanhempien ihmisten kuuntelevan soittamaani musiikkia, hienoa kuulla, että diggaatte” ! Nainen rohkaistui halaamaan minua pyytäen nimikirjoitusta. Vastasin jo rehvakkaasti: ”No totta munassa, annahan lappu ja kynä niin kirjoitetaan” .

Nimikirjoitusta aloittaessani nainen aloitti kuolemaniskua muistuttavan paasauksensa . ”Sinä se olit sitten minun ja mieheni lemppari heti kisan alusta saakka, ei ne homot ja horot vetänyt sulle lainkaan vertoja, HERRANJUMALA, Idols-voittaja MARTTI SAARINEN antaa minulle nimikirjoituksen ja halauksen!” Vaimo nieleskeli nauruaan ja itse nieleskelin kiukkuani. En kuitenkaan halunnut tuottaa pettymystä rouvalle vaan kirjoitin nimikirjoituksen ja poistuimme.

 

Rouvalle antamassani lapussa luki:  Horot ja homot ei pärjää, Rautiainen on paska. Rakkaudella Martti. 
 

Related Articles

Check Also

Close
Close