Paskapuhetta, mutta uskon

Tunge se ilolaulu perseeseen

Yötyötä tekevänä kärsin usein unettomuudesta joka johtaa migreeniin. Kuolemanväsyneenä migreenissä tuntuu aika lailla samalta kuin makaisi pahassa viskidarrassa Tuksun likapyykkikorissa.

Tyttäreni käy tiistai aamuisin seurakuntakerhossa. Totta kai sekin alkaa yötyöläisen silmin kukonlaulun aikaan eli klo: 10.00. Tänä tiistaina minulla oli herätys muutenkin jo aikaisin kun ennen kerhoa piti mennä antamaan veri ja virtsakokeita paikalliselle terveysasemalle. Juomatta ja syömättä piti tietysti olla ja minä ilman pannullista aamukahvia olen yhtä hyväntuulinen kuin Tauski parisuhteessa selvinpäin. Kotiin tulin maanantain ja tiistain välisenä yönä töistä noin klo: 03.00. Nälkä oli mutta ei saanut syödä. Vatsa murisi kuin anorektikko tobleronelle ja väänsi kuin porilainen kättä pubissa.

Yritin nukkua parhaani mukaan mutta ei siitä mitään tullut. Menin sitten possun seuraksi olkkariin katsomaan taivaskanavilta jääkiekkoa. Erätauolla menin ulos röökille ja tässä välissä sika oli törmännyt kärsällään makkaran oven auki ja mennyt sängyn alle nukkumaan. Palasin olkkariin ja huomasin tilanteen, mutta en halunnut mennä sikaa raahaamaan sängyn alta kuin Matti Merviä baarin lattialla, joten annoin possun olla ja keskityin kiekkoon.

Tasaisin väliajoin makuuhuoneesta kuului sian kärsän tuhinaa ja äänekästä piereskelyä. Noin vartin kesti porsaan tyhjentyminen sängyn alla kun kuului vaimon huuto: ”Mene nyt Ville jumalauta sohvalla mätänemään”. Syyttömänä syytettynä ja häpäistynä, sekä silmäystäkään nukkumatta lähdimme klo: 09.00 tytön kanssa  kokeisiini.

Täti lypsi minua kuin palkintosonnia. Verta menetin enemmän kuin maxisiteitä käyttävä hipponaaras. Olo oli tokkurainen ja täynnä piikin jälkiä, kuten perus Sedu Koskisen ravintolan asiakas.

Vailla verta, kahvia ja unta, ylipirteän kerhotädin pyyntö laulaa ringissä reippaasti iloalaulua, herätti massamurhaajan minussa. Joka säkeistöllä mietin minkä soittimen tungen tädin suuhun jotta se pysyy kiinni.

Ajatuksen asteelle jäi.

Tyttäreni oli myös väsynyt, koska possun tyhjenemisshow irrotti tapetitkin makkaroista. Böndis hieman kiukutteli kun leikki tätien ja muiden lasten kanssa ryhmässä. Kerhotäti laskeutui tytön tasolle ja sanoi: ”Sinä taidat olla väsynyt?” Böndis katsoi tätiä silmiin ja töksäytti: ” Vau, taidat olla nero!” Noottien kera lähdimme kerhosta kotiin, pyyntönä tulla ensi viikolla paremmin levänneenä kerhoon.

Ei minun päiväni.

Tags

Related Articles

Close