Pinnalla

Puhelinmyyjän päiväkirja, osa 2 – Kaupat ilman myyntiä?

 

Kuva: Pixabay

 

Rakas päiväkirja, tänään oli varsin yllättävä tilanne luureissa. 

Aamu oli ollut todella hiljainen ja ihmiset joulukiireittensä vuoksi huonosti tavoiteltavissa. Olin soitellut sitkeästi asiakkaalta toiselle, vain kuullakseni vastaajan olevan päällä tai tuuttauksen jatkuvan loputtomiin. Kuuntelin hälytysääntä varmaan yli puolituntia yhteen kyytiin. Olin henkisesti jo valmis lyömään otsani työpöydän reunaan ja nukahtamaan siihen.

Vihdoin hälytysäänen katkaisi tervehdys langan toisessa päässä!

Olin yllättynyt, että tällä planeetalla on kuin onkin jokin toinen elävä olento minun lisäkseni! Häkellyin sen verran yllättävästä vastaamisesta, että en ihan sujuvammilla spiikilläni päässyt aloittamaan tätä puhelua. Herra toisessa päässä hieman huvittui tilanteesta ja varmaan heltyi änkytykseni johdosta. Naurahtaen asiakas pyysi minua hengittämään välillä ja kertoi hänen ehtivän hyvin keskustelemaan ”Noin mukavalta kuulostavan” ihmisen kanssa.

Kuulostelin itsekin, että nyt taitaa olla kyseisellä herralla olla vapaapäivä…

Aloitin myynnin normaaliin tapaan hieman kartoittaen tilannetta. Herra Asiakas kertoi olevansa yksineläjä ja viettävänsä joulun myös yksin. No, tästä puhe johti hieman uusille urille ja kyselin, eikö hänellä ole perhettä tai ystäviä, joiden kanssa juhlistaa pyhiä. Ei ollut. Hän kertoi jääneen avioeron myötä yksin, eikä hänellä ollut lapsia. Tässä hän nauttisi joulusta ja nauttisi muutaman pullon kirkasta juhlajuomaa, vähän olikin aloitellut jo. — näin olin vähän äänestä jo päätellytkin. Puhuimme joulusta, maailman menosta ja vähän jopa politiikastakin… Tai hän puhui, minä myötäilin ja nyökyttelin työpöytäni ääressä, aivan kuin hän olisi ollut näkemässä. Lopulta juteltuamme en enää muistanut, että olin tavoitellut häntä myyntimielessä ja olin jo lopettamassa puhelua ja toivottelemassa kaikesta huolimatta hyvää joulua ja onnea tulevalle vuodelle. Hänpä keskeytti minut ja kertoi itse, että jatkaa ehdottomasti tilaustansa meiltä. Häkellyin toistamiseen. Olin unohtanut myydä ja asiakas itse myi tuotteen itselleen. Minä kiitin häntä ajastaan ja hän kiitti puhelusta.

Puhelun loputtua otin hänen osoitteensa ylös ja kotimatkalla lähetin yhden ylimääräisen joulukortin…

Taikaviitta

Tags

Related Articles

Check Also

Close
Close