Pinnalla

Vierailijana Tapani Tulla

Rakastatko minua sellaisena kuin olen?”

…Silloinkin kun olen läikyttänyt punaviinit kultani lempi villapaidalle, yrittänyt pestä tahrat pois väärällä pesuohjelmalla. Ja tärvellyt sen hänen lapsuuden aikaiselle pienelle pehmonallelle sopivan kokoiseksi.

Minä tiedän että puurot ja vellit ovat kaikilla joskus sekaisin, mutta minulla ne ovat sekaisin normaalia useammin ja poltan nekin joka kerta pohjaan, eikä perheeni niistä sotkuista ihan aina pidä, mutta syövät silti. Minä olen minä ja siksi kai niille tärkeimmistä tärkeimmille kaikista tärkein.

Paljonko rohkeutta vaaditaan olla oma itsensä, silti kehittyen ja yrittäen parhaansa? Vain päätöksen verran, ei enempää! Silti työ- ja kotielämän paineet laittavat useat ihmiset tanssimaan veitsenterällä ja moni sortuu ahneuksissaan esittämään jotain mitä ei ole. Voihan ajatuksen ja sen kuuluisan härän heittää pyllylleenkin.

Yrittääkö joku muuttaa sinua mieleisekseen?

Se joku ohjaa sinua kohti täydellisyyttä, jota ei ole olemassa. Ehkä mietit mitä vaatii pitää silloinkin itsestään kiinni. Väitän,  se on vain toinen päätös, ei mitään muuta. Ei valheilla tavoita mitään aitoa, ainakaan pitkäksi aikaa. Jos tavoittaa, menettää onnellisuuden.

Ai mitkä aidot asiat? Vain sinä tiedät mitä haluat. Veikkaan kuitenkin, että useimmat haaveilevat oikeasta ja aidosta rakkaudesta, vaikka eivät sitä ikinä myöntäisikään. Minä myönnän haaveilevani edelleen, vaikka sydämessäni asuu jo aito rakkaus. Tiedän varsin hyvin etten ole se ”unelmien ukkomies”, jolta kaikki aina onnistuu.

Minäkin olen valehdellut itselleni ja muille.

Moni meistä on erehtynyt vetämään roolia tavoitellessaan rakkautta, totuutta ja parempaa ihmisyyttä. Itsekin olen vetänyt lukemattomia rooleja, kurkotellut kuita, mennyt äärimmäisyyksiin ja niiden yli, vain siksi että minä ja minun elämäni runoilijana vaikuttaisi upealta joidenkin tuttujen ja ihan tuntemattomienkin ihmisten silmissä.

Olen valehdellut runoilijantyössäni ja antanut kaikkien joskus ymmärtää, että tämä on ainoastaan upeaa, koska upeus ja onnellisuus vetävät ihmisiä puoleensa! Sitten jokin loksahti paikalleen. Huomasin, että rehellisyys ja aitous tekevät sen tuhat kertaa paremmin ja lähtemättömämmin.

Todellisuudessa olen kohdannut tutuilta ja tuntemattomilta vastustusta, vähättelyä ja jopa uhkailua runoiluani kohtaan, mutta olen ollut ihan joka sekunti oma itseni. En ole luopunut unelmistani. Paljosta muusta kylläkin. Eikä kysymys enää kuulu kuinka rohkea olet, vaan kuka olet? Minä olen runoilija. Nyt!

Vastaus otsikon kysymykseen on kliseinen ja hyvin yksinkertainen. Aito rakkaus löytää sinut vain aitona sinuna. Se ei tykkää ihastuttavimmankaan näyttelijän roolihahmosta. Se ei voi sietää roolisuorituksia, vaan jättää niiden nuoleskelun pelkälle ihastukselle.

Minä poltan puurot ja vellit yhä pohjaan vähintään joka toinen kerta, mutta perheeni syö keittämäni aamupuuron näköisen tuotoksen. Koska mitä väliä sillä on kun lautaselle on aseteltu ”sen” päälle sydämenmuotoinen voisilmä ja nallekin iskee minulle silmää: ”Jäbä, hoidit homman kotiin.”

Ainakaan rakkaani nallella ei ole koskaan tylsää, eikä enää ikinä kylmä.

Runoilija Tapani Tulla

Tags

Related Articles

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Check Also

Close
Close