Tänään

3 x vaalennus + 7 x värjäys : kuudelle kuukaudelle = ?

Uskon ikäväkseni, että joku teistäkin on sortunut joskus samaan, kuin minä.
Värjännyt ja muutenkin käsitellyt hiuksiaan vähän liikaa?
Olen aina omannut paksun ja hyväkuntoisen tukan.
Muut ovat saaneet hiuksiaan hamppuuntumaan liiallisilla värjäyksillä, valitelleet ohuita hiuksiaan, mutta minä en juurikaan. Joskus teini-iässä onnistuin hieman katkomaan haiveniani, mutta se on pientä verrattuna siihen, mitä seurasi aikuisiällä.
Olen tuuliviiri, ainakin mitä tulee hiuksiini. Vuorotellen vannon, etten värjää – enää koskaan. Jonkin ( melko lyhyen..) ajan kuluttua kuljenkin fuksianpunaisessa tukassa. Ja kolmen viikon päästä jossain muussa.
Sain kuitenkin karvaasti kokea, että mikään ole ikuista – eivät edes minun hiukseni. Vaalennus. Värjäys. Vaalennus. Värjäys. Värjäys..Kaava lienee tuttu. Toissavuonna tehdyn värjäysrallin seuraukset olivat aika kipeät ( fyysisestikin, koska ystäväni yritti ottaa pilalle menneestä tukasta kuvaa someen ja purin häntä sormeen) .

Kuvissa näkyvät värit sekä lukuisia muita käytiin läpi, suunnilleen puolessa vuodessa. Ja kyllä, hiukset värjättiin kampaajalla jossa pistettiin niin pirusti olaplexia, sekä kaikenlaisia rakennepaikkaavia aineita. Eivätkä ne hiukset näyttäneet niin kovin huonokuntoisilta!

Kunnes.

Kuten oikeanpuolimmaisesta kuvasta näkyy, tukka tosiaan katkesi, takaa se oli aivan lyhyt.

Aloin ihmetellä, miten harjaan jäi niin paljon hiuksia. Pistin sen juuri loppuneen imetyksen piikkiin.

”kyllähän mulla hiuksia riittää, heh heh”.

Oikeasti ei kyllä naurattanut.
Hiuksia siis lähti pois, tukkoina. Jäljelle jäi lyhyt ja järjettömän huonokuntoinen hius. Sitten vielä yritin ensimmäisellä vastaantulevalla kampaajalla korjauttaa hiusten mallia jotenkin paremmaksi.

Uskomatonta kyllä, niiden oli mahdollista näyttää vieläkin huonommalta.

Itketti. Vitutti.

Tämän kaamean tapaturman jälkeen (kyllä, tällä nimellä minä sitä kutsun ) aloin käyttämään hiusravinteita, saadakseni hiukset taas oikeasti ja pysyvästi hyvään kuntoon. Kokeilin lukuisia tuotteita, ja tuntui että tukka hamppuuntui ja takkuuntui aina vain pahemmin, ja rahaa paloi. Lopulta bongasin GK hair-tuotteet, ja sillä tiellä ollaan.  Ainakin omalla paikkakunnallamme tuotetta on kivijalkamyymälöissä melko huonosti, joten olen tilannut kyseistä tuotetta eleveniltä ( eleven.fi – ostoksille tästä! )
Aloitin GK:n HairDeep Conditionerin-maskin käytöllä, tuote tuntui kertahankintana ensin melko hintavalta, mutta ei tunnu enää.  Tällä hetkellä vakkarikäytössä on edellä mainitun lisäksi GK:n leave-in spray. Nyt kannan täysin omanväristä, hyvänkuntoista ja jälleen ihanan tuuheaa tukkaa.

Oma väri tosin jo vähän kyllästyttää…

Tags

Related Articles

Close