LifestyleTänään

”Jokaisen pitäisi muistuttaa itselleen, että on upea!”

Tampereella, Onkiniemen studiolla järjestettiin 14.1. Pin up-henkinen kuvauspäivä, johon osallistui kaikkiaan yhdeksän naista. Sabotage jututti yhtä kuvattavista, sekä meikistä ja kampauksesta vastannut Pinja Silvennoista. Jotta päivään saatiin pientä arjen luksusta, kuului kuvaukseen kuvien ja ehostuksen lisäksi lasillinen kuohuvaa.

 

Vielä ehostusvaiheessa jännitys oli kova.

Kuvattavana ollut Johanna kertoo löytäneensä tiensä kuvauksiin Pin up-kirppisryhmän ilmoituksen kautta. Kuvauksiin lähtemistä hänen ei tarvinnut kahta kertaa miettiä.

– Päätin heti, että lähden mukaan.

Iloinen nainen kertoo, ettei ole koskaan aiemmin ollut vastaavissa kuvauksissa, ja ainoa kokemus kuvattavana olemisesta on kouluajoilta. Hän sai houkuteltua mukaan myös hyvän ystävänsä, sekä oman äitinsä. Haastavimmaksi hän mainitse asujen valitsemisen, ja itse kuvaustilanteessa jännityksen.

– Minulla oli niin monta ihanaa mekkoa valittavana, mutta sain lopulta kuvaukseen valittua kaksi. Alkuun jännitti että osaanko olla kivoissa asennoissa, mutta sain hyvää ohjeistusta.

Kuvausten jälkeiset fiilikset ovat naisen mukaan hyvät.

– Mielestäni jokaisen naisen pitäisi ainakin kerran viidessä vuodessa mennä tällaiseen hemmotteluun, ja muistuttaa itselleen, että on upea! Lähtisin ehdottomasti mukaan uudelleenkin.

Kuvausten myötä jännitys helpottui ja kameraan tallentui toinen toistaan upeampia otoksia.

”Viihdyn paremmin taustalla”

Parturi-kampaajan tutkinnon suorittanut sekä Emani Mineralsin meikkikoulutuksen käynyt Pinja Silvennoinen oli ensimmäistä kertaa Pin up-kuvauksissa hoitamassa meikkejä ja kampauksia. Päivä sujui kuitenkin erittäin hyvin.

– Oli hienoa olla mukana, kyllä näistä aina itsellekin jää paljon, ja oppii uutta!

Silvennoinen kertoo olevansa haaveammatissaan: hän on jo pienestä pitäen rakastanut letityksiä ja kampausten tekoa, joka edelleenkin on hänelle mieluisinta työtä. Kun peruskoulun päättyessä tuli aika hakea opiskelupaikkoja, hänen ainoa vaihtoehtonsa oli mennä kohti unelmaa ja opiskella parturi-kampaajaksi. Mäntän ammattikoulussa kaksoistutkinnon suorittanut nainen kertoo työllistyneensä alalle nopeasti.

– Valmistuin parturi-kampaajaksi huhtikuussa 2014, ja työllistyin jo kesäkuussa Glohairiin, jossa työskentelen edelleen. Ylioppilaaksi kirjoitin syksyllä 2014.

Pinja Silvennoinen kertoo viihtyvänsä itse paremmin taustalla, kuin kameran edessä.

Silvennoinen kehuu, hänen työpaikkansa järjestävän säännöllisesti hyviä koulutuksia, joiden avulla pysyy mukana uusimmissa trendeissä ja oppii uusia tekniikoita. Hän mainitsee ammatin parhaimmiksi puoliksi sen, että saa joka päivä tavata uusia ihmisiä ja pääsee toteuttamaan itseään, joka kerta eri tavalla. Samanlaisia päiviä ei ole, ja itseään saa myös haastaa päivittäin. Ammatillisena haaveena hänellä on tulla paremmaksi ammattinsa kaikilla osa-alueilla, ja opiskella vielä lisää.

– Muodin muuttuessa on kokoajan pysyttävä mukana, ja koulutettava sekä kehitettävä itseään jatkuvasti.

Huonoksi puoleksi hän mainitsee kovan verotuksen, sillä alalla usein toiminimiyrittäjinä, ja kilpailu on todella kovaa.
Alalle haluavia hän haluaa kuitenkin kannustaa.

– Vinkkinä voisin antaa sen, että omalla asenteella ja halulla oppia pääsee jo todella pitkälle. Haaveet on tehty toteutettaviksi!

Tags

Related Articles

Close