Lukijan tarinatTänään

Kun kaikki romahtaa – lukijan tarina

Katja 42, vietti vielä kolme vuotta sitten tavallista perhe-elämää länsisuomalaisessa kodissaan. Katjan perheeseen kuuluivat avomies Mika 45, sekä kolmevuotiaat kaksoset Miisa ja Miikka. Kaiken muutti kuitenkin puhelinsoitto.

Vuonna 2012 alkukeväästä Katja lähti tyttöporukalla viettämään 38 vuotis syntymäpäiviään laivalle.

– Niinhän siinä kävi, että tapasin siellä kivan miehen, jonka kanssa pitkin iltaa juttelimme. Numerot jäivät kuitenkin vaihtamatta.

Pari viikkoa myöhemmin Katjan Facebook-postilaatikossa odotti viesti Mikalta. Viikkoja kestäneen viestittelyn jälkeen he tapasivat uudestaan.

– Tapaaminen vahvisti jo viestittelyn tuomia tunteita. Päätimme muuttaa yhteen mahdollisimman pian, Mika kun oli kaksi viikkoa kuukaudesta reissutöissä Ruotsissa.

Pian yhteen muutettuaan Katja ja Mika alkoivat odottaa hartaasti toivottua vauvaa.

– Kaikki tuntui alusta asti oikealta, ja halusimmekin saada perheenlisäystä pian. Olimme onnemme kukkuloilla, kun ultrassa näkyikin kaksi sykkivää sydäntä. Kaksoset Miisa ja Miikka syntyivät toukokuussa 2013.

Katja kertoo heidän eläneen tavallista lapsiperheen arkea. Toki vauva-aika oli ajoittain hyvinkin raskasta, Mikan ollessa niin paljon pois töidensä vuoksi. Silti heidän perheensä oli hyvin onnellinen.

 ” Mietin vain, kuka ihme haluaa pilailla näin julmalla asialla? ”

Kaiken muutti syyskuussa 2016 tullut puhelu, joka keskeytti lasten iltatoimet ja koko elämän.

– Olin juuri pesemässä lasten hampaita, kun kuulin puhelimeni soivan, odotin Mikan soittavan. Toisessa päässä olikin nainen, joka kertoi olevansa Mikan vaimo. – Menin kai shokkiin. Ymmärsin sanan sieltä ja toisen täältä. Lupasin kuitenkin tavata naisen seuraavana päivänä.

Katja kertoo olleensa loppuillan- ja yön kuin sumussa. – Koetin ynnätä, plussata ja miinustaa kaiken Mikan sanoman, en siltikään päässyt puusta pitkälle. Mietin vain, kuka ihme haluaa pilailla näin julmalla asialla?

Seuraava päivä koitti aivan liian pian. Katja vei lapset päiväkotiin, ja ilmoitti töihin olevansa kipeä. Hän ajoi lähikaupungin kahvilaan kauhun sekaisin tuntein.

– Siellä minua oli odottamassa itseäni pari vuotta vanhempi nainen. Hän kertoi olevansa Mikan vaimo, heillä oli jo yli 20 vuoden liitto takana ja teini-ikäiset lapset. Juoksin ulos oksentamaan. Voiko näin oikeasti tapahtua?

Katja sai kuulla Mikan vaimolta, Annikalta, heidän asuvan Rovaniemellä ja, että Mika on yrittäjä. Heillä on kaksi poikaa, 15- ja 17-vuotiaat. Annika oli saanut tietää Katjasta Facebook-ryhmässä nähtyään kuvan miehestään toisen naisen kanssa.

 ” Elämä jatkuu ja ehkä se kantaakin, vaikkei siltä juuri tällä hetkellä tunnukaan. ”

– Keskustelu selitti omalla tavallaan tiettyjä asioita. Esimerkiksi sen miksei Mika halunnut naimisiin. Hän oli kuulema ollut joskus nuoruudessaan, ja se riitti. Ja kuten sen, miksi hänen piti aina mennä tiettyyn aikaan ” Ruotsiin. ”

Oli aika kertoa Mikalle, että naiset tiesivät toisistaan.

– Olin raivoissani ja olen sitä yhä. Mika yritti pyydellä anteeksi, selittäen heidän liittonsa olevan huono, muttei kyennyt lähtemään lasten vuoksi. Entä meidän lapset? Ilmeisesti liitto ei kovin huono ollut, koska tänä päivänäkin Mika on avioliitossa Annikan kanssa.

Katja kertoo, että viha auttaa selviytymään sekä rakkaat lapset. Heidän yhteisessä kodissa Katja ei kuitenkaan enää voinut asua.

– Lapsiamme Mika ei ole halunnut enää nähdä, ja ehkä hyväkin niin. Toisaalta minä olen se, joka joutuu jonain päivänä kertomaan lapsille, mitä on tapahtunut. Aluksi lapset kyselivät kovasti isänsä perään, mutta hiljalleen tilanne on rauhoittunut. Lasten vuoksi sydäntäni särkee, mutta elämä jatkuu ja ehkä se kantaakin, vaikkei siltä juuri tällä hetkellä tunnukaan.

 

Nimet muutettu yksityisyyden takaamiseksi.

Tags

Related Articles

Check Also

Close
Close