MusiikkiViihde

DemoJumalat – Warbird Over Waikiki – Hamartia – Awake Again

Pääsiäinen  on parhaillaan menossa ja DemoJumalat muistuttavat teitä pesemään jalkanne ennen syöntiä. Tänään on luvassa taas hieno ilta musiikin parissa.

Zeus

Nythän on poikani näin, että vaikka olisi sinun vuorosi aloittaa, niin pyydän sinulta lupaa tarjota ensimmäisen kipaleen, koska tässä linkissä paljastui jotain uskomatonta hässäkkää, jolle haluan pyhittää tämän hetken pyhistä.

Hercules

Anna mennä isäpappa, pistän rokit soimaan samalla!

Tämä tarina on tosi:

1. Huhtikuuta 1940 Honolulu Star-Bullet raportoi tanskalaisesta tiedemiehestä, joka esitteli keksimiään siipiä lentelemällä Waikikin yllä.
Ystävällinen tanskalaisherra oli lehden mukaan toimittanut samaisia lentohärveleitä myös Suomen armeijalle ja tästä ylivoimaisesta aseesta
kauhistuneena Neuvostoliitto päätyi ehdottamaan tulitaukoa.

Maailman nykymeno kaipaa selkeästi pientä oikaisuliikettä, ja siksi nämä sotalinnut ovatkin nousseet tuhkasta kuin Fenix-lintu ikään ja leijuvat
radioaalloilla täsmäiskuja tarjoillen.

Warbird Over Waikiki on monenlaisissa musiikillisissa (ja muissakin) liemissä keitettyjen oululaisten rock-persoonien uusi, vuonna 2016
perustettu vaihtoehto-, punk ja hard rockia yhdistelevä superbändi. Taustalta löytyy mm. sellaisia kulttiorkestereja kuin The George Double Use
ja Deposit Man. Bändin laulutaiteilijana toimii uusi-seelantilaislähtöinen Lance Fono.

Meillä on tällä hetkellä jokin ongelma upottaessa biisiä Bandcampista  juttuun, mutta  kuulemaan pääset tämän alla olevasta linkistä.

https://warbirdoverwaikiki.bandcamp.com/track/sheep-cow

 

Zeus

Oijoijoi! Tämä jos mikä on minun korville herkkua. Mun on pakko kertoa tähän sellainen fakta, että olen muuten aiemmin tehnyt juttua solistin toisesta bändistä mediaan. Tämä solisti on mun mielestä Suomen kovin. Joku voisi heittää, että ärsyttävä kun yrittää liikaa lausua englantia. Mä annan sen anteeksi Lancelle. Itse asiassa mua ärsyttää helkkarin monesti suomalainen musiikki joissa yritetään vetää rallienglannilla. Se nyt vaan on ihan perseestä! Jos ei Lontoo taitu, niin vaihtakaa aina solistia tai kieli vaikkapa Suomeen. Tokihan sitten on hankalampaa tekstin kirjoittaminen, kun et voikaan vaan nakella sanoja sanojen perään kuten eräs Remu.

No,  uppoudutaanpa tähän muutoinkin. Mä itse asiassa kuulin tältä orkesterilta  aprillipäivänä toisen kipaleen. En vielä silloin hoksannut heti bändin jäseniä. Tai, no vähän arvoin mielessäni, että voiko toi olla ”Lankke”. No, olihan se.

Sori, en vieläkään mennyt asiaan. Tämä biisi. Tässä on kaikki.  Vanhalle The George Double Use  -fanaatikolle tämä  oli kuin thaimaanmatka sinkkuna. Parasta elämässä siis! ”Tupla Yrjöjen”  kitaristit, solisti sekä kannustaja mukana. Kuullostihan tämä toki tutulta GDU:lta jopa. Jos jollekulle kyseinen tauolla oleva poppoo on mukamas tuntematon, niin kannattaa tsekata vaikkapa tämä Quiet  kipale.  Mihinpä koirat karvoistaan pääsevät?

Riittäisikö tämä avauksekseni?

Hercules
Juu, riittää!
Rokkia ISOLLA ärrällä! Saundimaailma on vähän tämmöstä vanhahtavaa ja tunkkaista, sopii kun basso meikäläiselle! Laulajaa kehun sydämestä, ihan nappi otsaan tähän bändiin! Asennetta, letkeyttä, munaa ja munaa, pääsiäisen kunniaks!

Zeus

Mä en tiedä kummasta olen pähkinöinä enempi. Näistä tyypeistä jälleen yhdessä vaiko biisistä. Koska tämä biisi on täyttä tavaraa! Mä myös diggaan tosta kierron pörinäkitarasta. Helkkarin siisti mielestäni. Ei aina tarvi olla valleja rikkova särö!
Hercules
No sepä, just vähän massasta poikkeavaa, arvostan. Myös hieno riffi pyörii heti alussa. Rumpalin simppelistä otteesta diggaan kans, ei sitä filliä tarvi aina hakata puolta biisiä, sä oot hyvä jos osaat svengata yksinkertaisestikin.
Zeus
Tuo rumpaloinnissa on totta. Tarvitseeko vetää muuta kuin se helpoin komppi. Ei siinä, tämä on rumpalille aika haastava biisi mielestäni jos takertuu rumpuraitaan. Mä luulen että heiltä tulee jatkossa jotain myös tuplilla basariin lätkittyä kamaa. Mielenkiinnolla odotan! Pakko muuten palata vähän taaksepäin ja tarttua tuohon heidän saatteeseen. Sillä, tämä orkesterihan ilmestyi julkiseen tietouteen 1.4.2017, eli aprillipäivänä. Saatekirje oli sellainen, että en tiedä nauraako vai nauraa ja päteä toisille historiantietoudella. Toisaalta he ovat muun muassa 12.4 julkaisseet videon youtubessa tämän biisiin, joten ei tämä välttämättä ole kuitenkaan 1.4.
Hercules
Toivottavasti ei ole, hieno saate ja hieno bändi! Laulusta piti vielä, että mukavasti taittuu niin herkempi, kun aggressiivisempi saundi. Billy Talent jopa kävi mielessäni välin huutojen myötä. Nyt mä luikautan arvosanan 4,5/5 koska tiedän, että sä pystyt lätiseen tästä hienosta teoksesta vaikka huomiseen!
Zeus
Sä haluut jo eteenpäin näköjään ja tunnet isäsi kuin Karjala-tölkin avausmekanismin heikon kohdan. Mulla tekisi jälleen mieli vetää överiksi omissa arvioissani. Mutta tyydyn heittämään tähän 100/100.
Täällä muuten poikaseni näin ensimmäisen mäkäräisen vaikka Oijärvellä on maassa vielä 60 senttiä lunta. Tästä verenimijästä tuli mieleen monia asioita joita olen tehnyt väärin. Täten nakkaan sinulle vuoron valita kappaleen. Anna palaa poikani. Saat valita seuraavat kaksi, sillä minä olen nyt vastaanottavainen arpomisillesi.
———————————————————————————————————————————————————————————————-
Hamartia on perustettu 2015 kesällä. Yhtye on nelihenkinen ja kuvailee itse musiikkiaan raskaaksi psykerokiksi. Kolme kappaletta sisältävä debyytti-EP Ílios julkaistiin viime heinäkuussa”

Hercules
Jumansviidu, täällä lentää kurakakka vaan, Mutta asiaan! Seuraavaksi kiskaisen kanttiinista semmoisen bändin kun Hamartia. Nelihenkinen raskasta psykerokkia sanojensa mukaan soittava bändi, on julkaissut viime heinäkuussa albumin Ilios.

 

Biisi Somnolent lähtee bassolirputtelulla ja angstisen Fuck-huudon jälkeen lähtee hieno möykkäriffi! Mä diggaan! Ainoastaan laulajan lausuminen hämää vähän, mutta olenkin natsi.
Zeus
Oijoi! Nämähän vetää kovasti! Itselläni tulee ensimmäisenä mieleen Rage Againstit ja Korn. Meikästä ehkä vähän tylsä vaikka onkin helekkarin siistiä soitantaa. Solistin ääni on huudoissa 5/5, mutta ääni ei riitä kokonaan täysin biisiin. Pari kertaa jouduin toteamaan, että miksi vedetään liian vaikeasti.
Hercules
Oikein hyviä vertauksia ja alkubiisiin lisäisin myös, että tulee mieleen Tool. Laulaja on hyvä räyhään, erittäin kehityskelpoinen myös puhtaassa, vähän ehkä epävarmuus paistaa minusta läpi. Toistoja toistoja. Bändi ja saundimaailma on makia! Diggaan riffeistä ja erikoismaininta bassosaundille, hieno! Biisikin oli rakenteelta hyvä, jaksoi kuunnella loppuun asti ilman semmosta: ”mitäs nyt tehdään”-fiilistä.
Zeus
Totta. Biisi oli hieno rakenteeltaan ja mielellään kuunteli toisenkin kerran. Ei tarvinnut odottaa biisin loppumista. Tämä voisi helposti soida radiossa tietyllä kanavalla, jonka moni arvaa ehkä, mutta siihen tarvitsi kaksi asiaa. Rahaa isolta yhtiöltä ja pientä hiomista lauluihin.
 
Hercules
Nimenomaan, melkein valmista kamaa. Mainitsemasi raha vaan on aika suuri este nykyään, ne soi kenellä sitä on… Pakko tunnustaa, että olen ennakoinut ja kuunnellut tätä jo aiemmin. Tänäänkin ”muutamaan” kertaan. En osaa kyllästyä, paletti on kasassa. Taas mielikuva missä kuuntelisin kyseistä orkesteria. Tämä voisi toimia jossain mukavassa keikkapaikassa, esim Nosturi tai Pakkahuone ja isomman metallibändin lämppärinä. Pääsisi hyvin tohinoihin, oluen ensipuraisun saattelemana!
Zeus
Totta. Tätä mielellään kuulisi livenä saleilla ja jopa festareilla nurmentamppauksessa. Mutta itselleni tässä ehkä löytyi kolmannella kuuntelulla ongelma tähän hetkeen. Kuulostaa liikaa RA:lta. Mut jos Rage Against the Machine ei olisi olemassa, niin tää ois ihan helkkarin kova. Nyt vain 4,75/5. Miinus tuli parista solistin pienestä hyytymisestä.
Hercules
Mietin myös tuota kaljateltta-keikkaa, toimisi! Veikkaan, että keikalla ei solistin hyytymistä edes huomaisi ja toivon, että livemeininki on energinen! Mä taidan täräyttää saman 4,75/5, koska sä varastit sen multa. Pistäpäs pappa seuraava pumppu linjoille.
———————————————————————————————————————————————————————————————-
Zeus
Koska minulle ei tule tänne Oijärvelle 100 eikä 300 meganen yhteys, toisin kuin sulle Hämeenkyröön, niin en saa arpaa nykäistyä nopeasti. Heitä sinä tikka myös seuraavaan.

 

Hercules
No siinä tapauksessa nykäisen hihasta semmoisen bändin, kun Awake Again. Turkulaiskvartetti kuvailee bändiänsä alternative metalliksi, isojen melodioiden ja raskaan junttauksen myötä.
 ”Suomalaisen alternative metallin uusi lähettiläs Awake Again on neljän nuoren miehen raivon, rakkauden ja intohimon kanava. Tämä isoista melodioista, raskaasta junttauksesta ja ekletististä elektronisista maailmoista tunnettu turkulaiskvartetti on kerännyt kehuja monipuolisista ja tarttuvista sävellyksistään muun muassa Ruisrockin lavalla nähdyn yhtyeen keikat ovat myös saaneet kiitosta energiastaan ja yllätyksellisyydestään.”

Hercules
Biisissä Turning Point on hauska alku, erilainen. Biisi kun lähtee, niin mä hymyilen, tämä on hyvä, raikas! Tosiaankin isot kauniit melodiat ja jynttäriffit, tykkään taas! Laulajan ääni on mahtava ja kantava, komeasti ärähtääkin ja örinäsaundi myös mahtava! Perkeleen hyvin upotettu kunnon mättörummutkin, kuulostamatta liian raskaalta. Kovaa settiä!
Zeus
Tämä oli siisti klikata auki. Ekat fiilikset vajaan kahteen minuuttiin saakka, oli että onpa makea biisi ja video. Sitten mä en enää jaksanu. Soittotaidosta plussaa.
Hercules
Mulle kyllä uppoaa tämmöinen ”kevyempi” örinän ja puhtaan laulun sekoitus ja nimenomaan tämmöiset melodiajutut kunnon rytinä taustalla. Tässä taas tämä rumpalointi homma, että vähempi on enempi!
Zeus
Kyllä mäkin tykkään kuunnella tämän tyylistä musiikkia, mutta mua jäi ärsyttämään se, että kuulosti liikaa niin tutulta. Mitä siinä oli omaa? Sitä mä en osaa oikeasti nyt sanoa.
Hercules
Onhan tämä vähän tätä emoangstiheviä kyllä. 13 bändiä tusinassa, mutta silti mä nostan pojille hattua. Saaneet tehtyä tarttuvan melodian, soittanut sen komeasti ja pykännyt mageen videonkin. Kyllä kuuntelen useammankin biisin näiltä mielenkiinnosta. Voisin kuvitella just jonkun Bring Me The Horizonin lämppäriksi klubille.
Zeus
En toki tarkoittanut haukkua orkesteria. Tämä olisi helvetin kova nähdä livenä, että kuinka toimii. Kyllä mä veikkaan, että vaikka pullukka olenkin, niin pogoilisin täysillä messissä vaikka hiki valuisikin jo pelkästään menemällä eturiviin.
Hercules
Joo, livemeininki olisi mukava tsekkailla, uskon että tulisi kanssa pullerona hikoiltua pogoillen. tämä alkaa olemaan jo niin hyvin tuotettua, että varmasti kuulee jossain underground-piireissä soitettavan kovastikin. Alkaa kyllä korvat olemaan puuroa tältä iltaa, joten noppani kertoi numerot 3,5/5 tälle orkesterille. Tosiaan niin kun sanoit, vähän lisää sitä omaa sekaan ja bändi on oikeesti hyvä!
Zeus
Tästä näytti tosiaan löytyvän takaa Turku Rock Academy jolle nostan hattua. Academyt tekee jo monilla paikkakunnilla helkkarin hyvää ja hienoa duunia nuorten ja pienten orkestereitten kanssa. Turussahan muistaakseni löytyy guruna taustalta mm Mr. Von Herzeniä ja Tume Riihimäkeä jne. Kunnon studiot ja ja ja ja.. Mä diggaan, että bändeillä on mentoreita, mutta viekö mentorit joskus bändejä liikaa juurikin tuttuun ja turvalliseen? Paha sanoa. EN tiedä mitä nyt oikein hain, mutta annan arvioni tälle kipaleelle joka on 3/5. Kovaa kamaa, mutta liikaa muistutti jotain tuttua orkesteria. Ehkä solistilla hetkittäin loppui muna kesken joka rokotti puolikkaan pisteen.
Hercules
Kyllähän se niin on, että kunnon tuottamisella, studiolla jne. Saa paskastakin konvehtia. Mikä ei tässä tapauksessa nyt ole ihan niin, koska diggaan. Mutta eiköhän ehtoon setit ole paketissa ja ensi kerralla taas sitten jotain muuta! Ei meiltä tarinat lopu.
Zeus
Kyllä tämä tälle iltaa piisaa. Onhan kuitenkin pääsiäinen ja monilla munan metsästys jo kovasti mielessä. Jatkamme poikani jälleen kahden viikon kuluttua. Voikaamme hyvin siihen saakka.
Tags

Related Articles

Close