MusiikkiViihde

Dingo – Uudella kokoonpanolla keikkalavoille

Toimittaja : Linda Hilden

Vuonna 1982 Porissa perustettu, Suomen kaikkien aikojen suosituimpiin yhtyeisiin kuuluva Dingo tekee paluun keikkalavoille. Yhtye tullaankin näkemään uudella kokoonpanolla, koska vuoden 2017 lopussa Dingoon liittyi kosketinsoittaja Leena Peusa, joka on ollut osana myös Lordin kokoonpanoa sekä rummuissa nähdään Saska Ketonen, joka on tuttu jo Hybrid Childrenistä. Yhtyeen entiset jäsenet Quuppa ja Pete sen sijaan ovat lähteneet joukosta jo loppuvuodesta.

Kerjäläisten valtakunta neljänneksi myydyin albumi Suomessa

Dingon historiaa

Yhtyettä perustamassa ovat olleet kolme henkilöä, Neumann, Jonttu Virta ja Quuppa. Vuonna 1983 yhtyeeseen liittyi mukaan kosketinsoittaja Tuomo Vähä-Pesola ja basisti Jarkko Eve.

Tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa ”Levoton Tuhkimo”, ”Autiotalo” ja ”Nahkatakkinen tyttö”.

Albumi ”Kerjäläisten valtakunta”, joka julkaistiin vuonna 1985, oli levylistojen kärjessä. Viikon aikana levyä oli ehditty myymään jo 125 00 kappaletta. Tähän asti levyä on myyty noin 200 00 kappaletta ja se onkin Suomen neljänneksi myydyin suomalainen albumi.

Dingo on tehnyt jo neljä paluuta 1990-luvun jälkeen, mutta eri kokoonpanoilla. Ensimmäinen paluu oli vuosina 1993-1994, toinen paluu 1998-2002, kolmas 2004-2016 ja nyt viimeisimpänä Dingo on jatkanut vuodesta 2017.

Dingo Rovaniemessä festareilla

Dingo on päättänyt jälleen palata keikkalavoille uutena kokoonpanona ja heidät tullaan näkemään Rovaniemellä 14. päivä heinäkuuta IskelmäKesä-kaupunkifestivaaleilla sekä 10. päivä elokuuta Härmän Power Parkissa. IskelmäKesään onkin lippuja jo saatavilla, mutta elokuun keikalle lippujen myynti ei vielä ole alkanut.

Monta kertaa Dingo on jo palannut lavoille, mutta josko nyt pitkää hiljaiseloa ei enää tulisi vaan keikkoja olisi luvassa jatkossakin.

Tags

Related Articles

Close