MusiikkiViihde

Flanellipaita–rockbändi Kolmen Keisarin Liitto julkaisi uuden räjähtävän singlen – Lähettäisitkö Minut

Jyväskylässä kotipaikkaansa pitävä Kolmen Keisarin Liitto julkaisi tänään vapunpäivänä uuden, huikean ja yllättävän käänteen kokevan singlensä Lähettäisitkö minut.

Kolmen Keisarin Liitto tuli tietoisuuteni Sabotagessa ilmestyvän DemoJumalat -julkaisun kautta. Bändi on kuin päivitetty versio Juha Tapiosta sävellyksineen ja tekstityksineen, joista jokainen löytää oman näkökulmansa. Suomalaisessa musiikissa tämä onkin liian harvinaista.

”Lähettäisitkö minut ” -kappale jälleen todistaa tämän. Ihmettelen suuresti, miten tämäkin bändi voi edelleen olla vain se ”pieni kellaribändi keskisuomesta”. Jos minulla olisi levy-yhtiö, olisin jo kiinnittänyt tämän, myynyt muutaman kultalevyn ja kesän tapahtumat Iskelmä Festivaaleista – Ilosaarirockiin.

Säveltäjä  Jere Malila kertookin kappaleen taustoista seuraavaa:

”Musiikillisesti tämä on ehkä se Keisareiden herkin puoli ja lähes nyyhkymusiikin tasolla pehmeydessään. Samalla tämä on kuitenkin meidän musiikillinen kokeilu siitä voiko biisin tunnelma vaihtaa hyvinkin toisenlaiseksi loppua kohti. Tekstillisesti kyseessä on katsaus omaan sieluun ja siihen riitänkö minä ja mikä minä olen auttamaan muita kun en tiedä riitänkö itsellenikään. Jotenkin tuntuu että ympärillä on tässä ajassa paljon hätää ja kärsimystä johon haluaisi antaa ainakin toivon välähdyksen silloin kun siihen itsellä on voimia.”

 

 

Tags

Related Articles

Close