Kirjat

Illuusion pysyvyys – Jesse Heikkinen

Jesse Heikkinen on 28 -vuotias Oululainen muusikko. Kitaristi jota olen useat kerrat katsonut suu auki, kuinka hän rakastelee lavalla kuusikielistään. Heikkinen on monille tuttu mm. Kauko Röyhkän, Jukka Takalon sekä The AEON-orkestereista. Halusin kokea, miten nuo sormet astelevat kitaran kaulan sijaan näppäimistöllä.

Illuusion pysyvyys on Heikkisen omakustanteinen debyytti, joka ilmestyi juuri jouluksi, 21.12.2016. Tämä novellikokoelma tempaisi minut mukaansa heti ensimmäisillä askelilla. Seitsemän osaisen teoksen päähenkilöt painivat viihdyttävällä tavalla erinäisten moraalisten ja eksistentialististen ristiriitojen kanssa.

Se, mitä mietin pari kertaa, tai no aika useastikkin lukiessani teosta, oli – Mitä hemmettiä Heikkinen on itse vetänyt kirjoittaessaan? Tarinat sisältävät erotiikkaa ja erinäisiä päihteitä oluesta heroiiniin. Mutta ei ärsyttävällä tai liiallisella tavalla.

Novellit elävät juuri sopivasti, eikä paikallaan junnaamisia ole. Tämä on teos jota suosittelen niille ihmisille, jotka kykenevät nakkaamaan aivonsa viereiselle tyynylle ja antavat mielikuvituksensa juosta pitkin Unkarilaisen hostellin kokolattiamattoa.

Illuusion pysyvyys ei ole välttämättä niitä helppolukuisimpia, jotka soljuvat ajattelematta kannesta kanteen. Tälle sinulla on oltava tilaa ajatuksissa. Kuvituksesta vastasi Matias Ahtinen psykedeelisellä tyylillä, joka istui teokseen, kuin margariini leivälle.

Heikkinen kertookin itse jo esikirjoituksessa ettei: ”Tämän kirjan sisältö ole mitään kepeää kesämökkilukemista.” Sitä se ei todellakaan ollut.

”Tämä teos on tutkimusmatkani ihmismielen raja-alueille, niille tuntemattomille vyöhykkeille, joiden olemassaoloa emme välttämättä edes tiedosta. Tällä tutkimusmatkalla olen toiminut lähinnä itse omana koekaniininani, joten tieteellisen objektiivisuuden voi hylätä täysin.” – Jesse Heikkinen

Ärsyttävintä tässä kirjassa oli viimeinen piste. Niin kuin monissa loistavissa kirjoissa ja elokuvissa – jäät odottamaan lisää.

Kirja ostettavissa esimerkiksi levykauppa ÄX:stä

https://www.levykauppax.fi/book/heikkinen_jesse/illuusion_pysyvyys/

Lue tästä myös Jessen haastattelu http://sabotage.fi/ihmiset-ja-ilmiot/haastattelu-jesse-heikkinen/

Tags

Related Articles

Close