MusiikkiViihde

Metallisuuruuden haudalla kuhinaa – Tornion panimolta Sentenced -olut kauppoihin!

Legendaarisen, ja vuonna 2005 näyttävästi haudatun metalliyhtye Sentencedin haudalla tapahtuu.

Pohjois-Suomalaisen  Tornion Panimolta ilmestyy kauppojen hyllylle Sentencedin nimellä varustettu olut.

Tyylikkäästä pikimustasta pullosta löytyvä olut kunnioittaa edesmennyttä Muhoksella perustettua, myöhemmin Oululaistunutta bändiä.

Pullojen tyylikkäät etiketit ovat toki varustettuina Sentencedin legendaarisella logolla. Taustapuolen etiketeistä tulee löytymään pätkiä orkesterin ikimustista hiteistä.

Sentenced, yksi kaikkien aikojen kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisista metallibändeistä lopetti uransa jo vuonna 2005, mutta puhuttelee edelleen valtavaa fanijoukkoaan ympäri maailman. Sentencedin ystäviä hellitään nyt bändin nimikkojuomalla, kun Tornion Panimo tuo Halloweenina markkinoille Sentencedin kunniaksi valmistetun oluen.

– Postuumi ajoitus on kaikkien etu. Jos meillä olisi ollut nimikko-olut jo bändin toiminta-aikana, Sentenced olisi saattanut tulla tiensä päähän jo paljon nähtyä aiemmin, Sentencedin rumpali Vesa Ranta veistelee.

Olut sai nimen Ever-Frost yhtyeen yhdeltä tunnetummista singleistä.

– Nimi kuvaa erinomaisesti oluen syntypaikkaa ja aikaa, hyytävän kaamoksen kynnyksellä tarpovaa Lappia,Tornion Panimon Kaj Kostiander toteaa pilke silmäkulmassaan.

Tornion Panimo tarjosi bändin jäsenille useita vaihtoehtoja nimikko-oluensa reseptiksi. Railakkaan maisteluillan päätteeksi valinta oli yksimielinen: Ever-Frost on Lapissa käsityönä pantu rapsakka ja raikas pilsner.

– Tämä on ihan helevetin hyvvää kalijaa. Meillä on laajaa vertailupohjaa, sillä olemme vuosien varrella retkillämme ryypänneet melkein kaikkia maailman oluita. Tämä on yksi parhaista. Ever-Frost nautitaan kylmänä ja runsaasti, aamusta iltaan ja pohjaan saakka, tunnelmoi bändin kitaristi Sami Lopakka.

Ever-Frostin etiketit ovat arvostetun graafikon Markus Paajalan käsialaa. Niihin on painettu otteita bändin sanoituksista, joita leimaa mustalla huumorilla sävytetty kerronta masennuksesta, itsemurhasta ja kuolemasta. Kaikkinensa etikettejä on neljä erilaista. Kultainen juoma on pakattu, kuinkas muuten, pikimustiin lasipulloihin.

– Sentenced ja olut kuuluvat yhteen. Haluamme kiittää Tornion Panimoa tästä huomionosoituksesta bändiämme ja sen historiaa kohtaan, toteaa Vesa Ranta.

Tornion Panimon Sentenced Ever-Frostin toimitukset kauppoihin alkavat marraskuun ensimmäisellä viikolla.

Vaikka et oluen ystävä muutoin olisi, on tässä jokaiselle metallimusiikin ystävälle keräilykamaa vaikkapa täyttämään joulupukin lahjasäkkejä!

 

Tags

Related Articles

Close