Musiikki

Blood Region – For All the Fallen Heroes

Blood Region perustettiin jo vuonna 2002, mutta jäi tauolle vuoteen 2011 asti. Nyt uutta For All the Fallen Heroes EPtä kuunnellessä huomaa yhtyeen iän, tyyliltään useissa kohdissa kuulee vanhaa Amorphista ja varsinkin Sentencediä. Itse EP on ottanut laadullisesti suuren harppauksen oikeaan suuntaan, verrattuna aiempiin julkaisuihin. Yhtye itse nimittää genreään Korpi-Metalliksi ja miksipä ei. Tämä on suoraviivaista, melodista ja turhia hienostelematonta trashin ja heavymetallin risteytystä.

EP lähtee käyntiin hyvinkin miellyttävällä instrumentaali introlla Awaiting the Storm, jonka tunnelma on odottava. Kitaran puhtaat sävelet tuovat mieleen korpimaisemat ja järvet, tässä varsinkin huomaa Amorphiksen vaikutuksen. Heroes kappale taas tärähtää käyntiin täysin eri lailla, säröt pauhaavat ja sooloakin saadaan kuulla heti alusta asti. Kappaleesta tuleekin melkein mieleen enemmän sankarihevi kuin rujo suomalainen metalli, laulun karheus ainoastaan kallistaa kupin jälkimmäiseen. Yllättävin kappale julkaisulla on In My Fathers Room, sen ollessa toisaalta hyvinkin perinteinen melodinen heavy kappale ja silti se onnistuu löytämään siihen synkemmän ulottuvuuden, menemättä death metalliksi. Koko show lyödään nippuun yli seitsemän minuttisella eepoksella Across the Dark River, jonka odottaisi räjähtävän käyntiin ihan millä hetkellä tahansa, näin kuitenkin käymättä. Kappale jotenkin tuudittautuu ja vaikenee hiljalleen sekä antaa paketille rauhallisen lopun.

EP:llä on paljon tarttuvia riffejä, hienosti ajateltuja koukkuja ja oivalluksia, mutta vanhan kertaamista oli mielestäni turhan paljon. Kaikki sopii oudosti yhteen, vaikkakin laulu kuulostaa välillä hieman irralliselta ja hiljaiselta. Omaan makuuni sooloja oli turhankin paljon, mutta runttauskohdat taas olivat mieleen. Kyseessä on siis tasapainoinen julkaisu, josta huomaa yhtyeen kehityksen olevan oikeaan suuntaan.

Henkilökohtainen arvio – 3/5
Genressään – 4/5

Tags

Related Articles

Close