Musiikki

Damage Limit — Crank


Uunituore Crank on Damage Limitin ensimmäinen albumi. Aiemmin heiltä on kylläkin tullut ulos muutama omakustanne demokin. Yhtye perustettiin vuonna 2010 ja tyylisuunta on ollut alusta alkaen hard rockia. Vaikutteita huomaa useammalta suunnan edustajalta jo ensikuuntelulla, vahvimpana puskee ainakin omaan korvaani Guns n’ Roses sekä Backyard Babies. Levystä huomaa selvästi tuotantoarvon nousun ja tehtyjen vuosien tuoman edistyksen.

Levyä alkaessa kuuntelemaan jo ensimmäisestä kappaleesta, Free to Believestä pintaan nousee nostalginen glam rock-fiilis, toistuva riffi niputtaa kappaleen yhteen ja lopun breakdown ei anna koko kappaleen puuroutua tasaiseksi kokonaisuudeksi. Struck Downin vinkeä riffi virkistää sopivasti, muutoin tasaisen suoraviivaisesti paahtavaa alkulevyä. Levyn piristysruiske saapuu No Reasonin muodossa jonka riffit ovat kekseliäitä. Kappale kulkee eteenpäin vaivoitta ja laulustakin löytyy miehellekin sopivaa herkkyyttä. Loppulevy jatkaa taas alun viitoittamalla tiellä, tuttua pauhua vahvojen kitarariffien muodossa, joitakin hauskoja koukkuja & yleisesti hieman kaihoisa tunnelma.

Kuva Facebookista

Kokonaisuutena levy on hyvin yhtenäinen, omasta mielestäni ehkä hieman liiankin. Riffit ovat laadukkaita, biisit on rakennettu ammattitaitoisesti, eikä laadussa muutenkaan ole moittimista. Aiempaan tuotantoon verrattuna matka on selvästi oikeaan suuntaan, kuitenkin joitakin kehityksen aiheita on omasta mielestäni. Laulu on paikoittain hieman tasaista, ilman suurempia nousuja tai laskuja, sekä kappaleet kuulostavat välillä varman päälle pelatuilta. Ensimmäiseksi viralliseksi julkaisuksi kuitenkin hyvin tehty ja toimiva paketti.

Henkilökohtainen arvio – 3/5
Genressään – 4/5

Tags

Related Articles

Close