Musiikki

Damnation Plan – Reality Illusion

Kotimainen melodista progressiivista death metallia soittava Damnation Plan on julkaissut singlen tulevan albuminsa nimikkokappaleesta Reality Illusion. Yhtye on ollut kasassa jo vuodesta 2004 saakka ja edellinen levy The Wakening julkaistiin vuonna 2013. Uutta levyä onkin työstetty kunnioitettavat 3 vuotta.

Kappaleen ensimmäinen riffi polkaisee kappaleen tarmolla käyntiin ja Asim Serahin puhdas laulu kaikuu komeasti, tuoden mieleen Blind Guardianin Hansi Kürschin. Ennen minuutin lyöntiä tyyli tekee kuitenkin täyskäännöksen, lähes teatraalisesta power metallista tekniseen deathiin, jossa Tommy Tuovisen örinät kulkevat hyvin rytmitetyn junttauksen seurana tuoden mieleen The Decapitatedin. Tyylinvaihdokset tuovat kuitenkin minulle mieleen ettei yhtenäistä linjaa ole vielä täysin löydetty, vaikka tämä ei paljon haittaakaan. Kappale on hyvin vauhdikas ja menevä, tosin puolessa välissä tuleva breakdown kitarasooloineen katkaisee menon, enkä ole täysin vakuuttunut sen tarpeesta, sillä seuraava soolo sopii jo huomattavasti paremmin kappaleen rakenteeseen.

Reality Illusion on kappaleena kunnianhimoinen teos, laulajat tekevät työnsä täysin tyylilleen uskollisesti ja vieläpä hyvin. Riffit ovat rautaa, tempo on kohdillaan, eikä missään yksittäisessä asiassa ole nokan koputtamista. Kun tehdään näinkin monivivahteista musiikkia, on hankala saada kaikkea sopimaan yhteen. Muutama kohta karskahtaa korvaan erilaisuuttaan, mutta kokonaisuutena kappale on kuitenkin erittäin hyvä ja laadukas.  

Henkilökohtainen arvio – 4/5
Genressään – 4/5

Tags

Related Articles

Close