Musiikki

DemoJumalat – Laid Back Townies – Eartheria – Amoth

Oi-oi.  On taas aika pistää bändejä arvostellen. Samalla Jumalanne Zeus ja Hercules kuunteli noin 209 linkkiä lävitse valitakseen esiintyjät puolestamme Turku Band Marathoniin. Tämä vaati paljon tankkausta!

Tällä kertaa ensimmäiseksi uhriksemme valikoitui Laid Back Townies oulusta kappaleellaan  It’s Not You

”Laid Back Townies on nelihenkinen rokkibändi Oulusta, joka porskuttaa
voimalla eteenpäin. Soundiamme voi kuvailla rosoiseksi, mutta groovavaksi
urbaanirokiksi blues- ja grungevivahteilla. Julkaisimme syksyllä 2015
debyyttialbumimme Watch Your Step, jonka teemana on nuoruuden palo,
aikuistumisen tuska ja lopulta ymmärrys mitä siihen vaaditaan.”

Hercules:
Arvon Jumalanne Hercules arpoo tämän ehtoon aloitukseksi bändin, nimeltä Laid Back Townies.
Oikein makea alkunäpyttely antaa odottaa jotain muuta, mitä sitten tuleman pitää. Hyvällä! Kunnon rokkenrollit kajahtaa alkuintron jälkeen ilmoille ja laulajan komea ja miehekäs roso täyttää sointujen ja rumpujen kanssa Herculeksen kuuloelimet hyvällä meiningillä!
Zeus:
 Okei. Hei, tuossahan on suosikki ravintolani kuvauksien näyttämönä. Terkkuja Tekelle!
Hercules:
Oliko syvempää analyysia? 
Zeus:
Mitä biisiin tulee, niin tässä oli jotain tuttua radiosta. Vähän ehkä paistaa esikuvat liikaa läpi. Mutta helvetin komea biisi silti. Tykkäsin solistin rososta ja laahaavasta melodiasta.
Hercules:

Taustan kuorot oli kovat! Totta, että paljon ”jo kuultua” kamaa tässä, mutta silti oma saundi. Laulaja on kyllä hyvä, kuten myös taustapumppu! Saundejahan ei varsinaisesti arvostella, mutta propsit basarille, juuri hyvää rokkilätkytystä!

Zeus:
Mun täytyi laittaa biisi itse asiassa uudelleen kuunteluun, koska Aramis aiheutti minulle tilan, jolloin keskittymiseni saattaa herpaantua. En mä oikein tiedä. Tässä on jotain helkkarin siistiä, kuten rumpalin ote kapulasta. Myös siistin kuuloinen, mut ehkä silti liian turvallisen oloinen biisi. Turvalliset ei aina toimi. Ikävä kyllä..
Hercules:
Kotikutoset nautintoaineet kunniaan. *käy viinipöntöllä*…  – No niin, kyllähän siis tämmöistä samaa on tehty iät ja ajat. Johtuuko mun diggailu sit siitä, etten ole liiemmin kyseistä musatyyliä kuunnellut hetkeen. Mä annan kuule pointsit jo! Ihanasti laahaavasta rokkifibasta ja laulajan rososta tärähtää 3,75/5! Olisi ollut enempi, jos olisi vähän enempi laulaja revitellyt. Yleiskuva hyvä!
Zeus:
Mä en kaivannut enempää revittelyä solistilta. Hän oli tässä loistava. Mulla ei tästä ole oikeastaan muuta sanottavaa. Perusrepäisy. Ihan kivaa, mutta se ihan kiva ku ei välttämättä toimi kaikille. Toki on heitä, jotka saavat s-syöksyn kuullessaan tätä. Mä annan 2/5.
Hercules:
Oolrait isäpappa, annahan tulla seuraavaa!
———————————————————————————————————————————————————————————————-
Porista kotoisin oleva yhtye Eartheria, joka on perustettu 2014 alkuvuodesta.
EP:mme nimeltä Throes Of Time julkaistiin 2015 vuoden joulukuussa ja sen
jälkeen keikkailtiin ahkerasti. Suurimmat saavutukset ovat olleet
erityisesti Lost Societyn lämmittelykeikka ja Porispere 2016
festivaalikeikka.”

Zeus:
 Mulla osui sormi Eartherian kohdille. Horizon kipale lävähti naamalle kuten avari eksältäni. Jotain seksikästä, mutta jotenkin myös ärsyttävää
Hercules:
Oho, ”kunnon mättöö” kerrankin! Alku antoi taas odottaa jotain muuta, mutta sieltähän alkoi tiukka riffittely kiihkeine rumpuineen! Vähän kökön kuulosta melodiaa kyllä päälle. Laulaja ei vakuuta. Osaa öristä joo, mutta hivenen kuivan ja väkinäisen kuulosta. Soitto kulkee muuten hyvin!
Zeus:
Porilaisista puhutaan paljon legendaa. Tämä on mun mielestä niin keskinkertainen genressään kuin voi olla. Mikään ei erotu millään lailla. Toki, tämä on hyvä, mutta ei lähde lentoon mun korvissa.
Voidaanko jo siirtyä seuraavaan? 1,5/5 Tuplista kaikki pisteet!
Hercules:
Liian pitkä biisi. Tästäkin olisi hyvillä mielin saanut kaks eri tekelettä. Laulajakin nosti tasoaan tuossa jossain välissä. Muuten aika taustamusaa mulle. Jaksoi sen 2min kuunnella, sit aloin räplään. Kännykkää. Minulta 2,5/5, koska soitto skulaa ihan jeba! Seuraavaa! Oliko mielessä jotain, vai heitänkö sinitarran ruutuun arpoakseni illan viimeisen?
Zeus:
Anna mennä poikasein, mä luotan suhun jolla tämä viikonloppu räjäytetään!
Hercules:
Hitto että on taas hankalaa, kun bändejä on tullut rutkasti! Anna hetki aikaa, niin maistelen parin välillä!
———————————————————————————————————————————————————————————————-

Amoth, progressiivista heavy metallia Helsingistä! Liekehtiviä kitarasooloja, omalaatuisia rytmejä, korkeaa laulua ja äärimmäistä rumputaiteilua (onko se mies vai kone)! Mutta Amoth vie kuulijansa myös toisenlaiselle retkelle, retkelle joka on pimeä, melankolinen ja herkkä. Kiinnitä siis turvavyösi ja nauti vuoristorata-ajelusta.”

Hercules:
Nyt ratkaisin pään sisäisen dilemmani ja sinitarra hyppäsi Amoth nimisen bändin kohdalle.
Zeus:
Oijoi! Mä luotin suhun ja olit lähes luottamukseni arvoinen. Mä olin myyty niin kauan, kunnes lähti laulut liikkeelle. Solisti on tämän orkesterin heikoin lenkki vaikka ei huono ole. Erittäin osaava jamppa! Tämä kaipaisi ammattikaveria nappuloita pyörittämään muutaman kerran! Lisäksi bändin nimi on upea!
Hercules:
Nimenomaan heikoin lenkki, vaikka kuulee, että jäljillä ollaan! Biisi on ehkä vähän erilainen, otettu hyvin elementtejä monesta tyylistä ja yhdistelty mukavasti paketiksi. Joka tapauksessa on aina kiva kuunnella biisiä, jossa on musiikkivideo, antaa enemmän syvyyttä kuuntelulle. Ei välttämättä mun levylautasta tule kuluttamaan, vaikkakin jos näen uutta musiikkia Heiltä, kuuntelen melko varmasti maistiaiset.
Zeus:
Joo. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että video oli loistava. Olin valmis itse hyppäämään naru kaulassa mereen vaikka olenkin jäässä olevan järven rannalla. Tämä oli mun mielestä hyvä, eli parempi kuin kiva. Mua ei häiritsis jos tää soisi taustalla kun pyörittelen tyttäreni rippijuhliin voisilmäpullia.
Hercules:
Kyllä siis kehittämällä tää setti voi päästä mukavasti keikkailemaan ja aina on Japani. Ne rakastaa tämmösitä! Jotenkin silti jäi vähän pliisu yleiskuva, nyt kolmannen soiton jälkeen. En tiedä. Numeroita eetteriin sitten, minulta heruu tasan 3,15/5, koska uskon (ja toivon), että tämä setti kehittyy vielä!
Zeus:
Mä tiedän, että tuo kehittyy meidän sanojen jälkeen! Mä anna tämän hetkiselle hommalle 3,85/5. Toivon ja uskon että seuraavan kerran kun kuulen heiltä uutta arvioni on 5/5. Tuo olisi jo nyt tullut miksuttelu ja mastererointeihin panostamalla. Kovaa kamaa odotettavissa. Toivottavasti!
Hercules:
Onneksi me purraan eri leipää, saadaan perspektiiviä tähän hommaan! Kuitenkin jollain irstaalla kreikkalaisella mytologisella tasolla, ollaan samalla aaltopituudella. Johtuuko sukujuurista, en tiedä. Ensi kerralla taas uutta pumppua naftaliiniin, muistakaa rukoilla!
Zeus:
Kyllä! Onneksi olemme myös välillä erimieltä. Olisi tylsää, jos olisimme liiaksi samaa mieltä asioista.
Tags

Related Articles

Close