Musiikki

DemoJumalat – Roan – Etsitty – Purkamo

Roan on Helsinkiläinen indiepop/-rockyhtye, joka perustettiin loppuvuodesta
2015. Yhtye julkaisi debyytti-EP:nsä ”Just For Tonight” loppukeväästä 2016, ja EP
sai erittäin mukavan vastaanoton – mm. YleX, Soundi sekä kotimaiset ja brittiläiset blogisivustot ovat nostaneet yhtyettä esille.

Zeus:
Mä arvoin tänään alkuun tämän. Roan orkesterin kappaleellaan First Times And Lost Opportunities.
Taitavaa musisointia. Osaavat soittaa kivaa brittirokkia, mutta mitä tämä antaa? Mulle ei yhtään mitään. Solistilla muutama hyvä hetki biisissä. Siinä kaikki.
Hercules:
Nimenomaan brittipoppia! Laulajan humalaisen laiska brittiaksentti on omiaan musatyylissä. Taidokasta soittoa, basso mukavasti pompottaa taustalle myös eloa, rumpalin grooven kanssa. Vaikka musatyyli ei omia korvia hivele, varsin varteenotettavaa matskua silti!
Zeus:
Sähän olet hyvällä tuulella! Mun mielestä tuo oli hukkaan mennyt hetki elämästäni. Mä itse asiassa rakastan brittirokkia. Ei ole rentouttavampaa olemassakaan. Mihinkö rajaan kategoriana brittirokin? Se on sitten jo eri hommia. Mutta tämä jo lähti mulla nyt muihin artisteihin, niin saanko antaa puheenvuoron sulle. Mä sanon tähän 1/5. Kavereiden mielestä varmaan ihan kivaa tuntea rokkareita, mutta ei tuossa ollut oikeesti mitään. Ehkä joku toinen biisi olisi toiminut paremmin, mutta otin sen mikä lähetetystä linkistä avautui ensimmäisenä.
Hercules:
No mä silti sanon, että suomalaisiksi aika hyviä brittiPOPPAREITA. Rokki on sit eri kasti. En mä tätä soittolistoille laita, mutta kyllähän tämmöstä länkytystä kuuntelee, varsinkin kun on tehtyä, eikä vaan räimitty väkisin. Sanon 2,5/5!
———————————————————————————————————————————————————————————————-
Etsitty on vuonna 2015 perustettu kolmihenkinen kokoonpano Jyväskylästä.
Bändin tyyliä voisi luonnehtia Alternative-metalliksi, jossa melodinen keveys ja raskaat riffit kohtaavat kone-elementit. Marraskuusa 2016 yhtye julkaisi ”Vaihdetaan Suunta” Ep.n, ja vuoden 2017 aikana on tarkoitus aloittaa depyyttialbumin valmistelut.

Hercules:
Jaahas, Jumalanne Hercules avasi seuraavan linkin ja yllättyi positiivisesti! Etsitty!
Alkunuoteista ei osannut oikein odottaa mitä tuleman pitää. Vähän diskohumppaa ja sit säröö päälle… Tämän kaiken jälkeen, aika mahtava riffi! Eniten sanoisin Stam1na, laulusta. Kunnon rytinää, hienoja riffejä, kovaa laulua, huutoja… Huh, tykkään! Ainut, että laulu liian irti musiikista, miksausjuttuja, vähän hämää tämä irtonaisuus, valitettavasti…
Zeus:
Oujea! Mun mielestä tuo biisin intro oli loistava. Odotusarvot nousi korkealle. Siitä kun biisi lähti liikkeelle, niin olin vähä sillai, että miksi.. Helkkarin siistiä menoa hetkittäin. Mulle tuli mieleen jossain kohdin Raaka-Aine.
Hercules:
Riffitelystä ja huudoista Stam1na, ei aina hyvällä, koska liikaa yritetty apinoida… Olisi saanut enempi olla mukana tuon alun diskomenoo, olisi ihan omaa genreä taas. Diggaan laulajan äänestä, vaikka liian huonosti miksattu. Tamppaisin tän tahtiin lämppäribändinä, hyvässä laitamyötäisessä!
Zeus:
Itse asiassa, tässä kun makustelin biisiä uudelleen, niin tuo intro oli kuin Apulantaa. Mitä lauluun tulee, niin ihan siisti puhdas ääni solistilla. Toki. Hei mä vedän nyt tähän sen, että me emme arvostele bändejä joilla on isot yhtiöt taustalla. Olemme siis vain DEMOJumalat! Isommalla tuottamisella tämä olisi ihan saataran kova. Miksaus ja studion hommelit vaatii kuitenkin ammattitaitoa tai rahaa. Yleensä molempia. Jos tämä biisi olisi ehyempi, niin se soisi mulla listalla. Nyt on vähän kesken kuten demon toisaalta kuuluukin olla. Sitten taas kun se on jo julkaistu, niin ei olekaan demo.. Ärsyttävä tilanne antaa pisteitä.
Hercules:
Joo siis nimenomaan, ei me valmista kamaa arvostella! Oikeinkin hyvä setti tässä takana nyt ja pointsit kertsin melodioista + rytmityksestä. Meikä rakastaa laulujen rytmityksiä! Demojumala Hercules approves! Eli pisteitä jaetaan tällä erää hyvästä soitosta (lue: bändin yhtenäisyys) ja mahtavasta laulun rytmittelystä, plus hienoista rytmeistä. 3,5/5, vahvasti!
Zeus:
Se, mitä biisin loppuun odotin oli modulaatio. Olisi ehkä toimiva juttu. Kokeilkaapas, vaikka noi modulaatiot yleensä onkin aika hanurista ja liikaa viljeltyjä. Mä lähes komppaan sua ja annan 4/5.
Hercules:
Totta, nyt kun sanoit! Olis ollut kruunu tähän! Noh, se meni jo… Sitten seuraavaa. Arvon isäni Zeus, annahan tulla!
———————————————————————————————————————————————————————————————-
Purkamo on viisimiehinen rock-bändi Mäntsälästä. Purkamon englanninkielinen rock -musiikki yhdistelee rankkoja särökitaroita hardrock vaikuttein ja toisaalta puhtaita soundeja funkahtavalla rytmillä. Bändin biisit edustavat laajaa musiikkiskaalaa – jopa rap -henkisistä säkeistöistä suoraan hardrockiin.

Zeus:
Mä otan tänään viimeiseksi Purkamo bändin Green Eyes kipaleellaan.
Purkamossa on jotai kivaa. Paljon tuttua. Samaa kuin Hercules eräässä sun entisessä bändissä. Paitsi, että Filthy Sixx:issä oli enempi omaa. Tämä alun kierto alkoi heti laulattamaan mua: ”keep on rockin the free world”
Hercules:
No joo, tämä on suoraan pöllitty kyseisestä biisistä! Mutta omalla tavalla tehty. En olisi itse huomannut ilman sun muistutusta. Laulajasta tulee mieleen Sentenced vahvasti, eikä huonolla tavalla, mutta kuunneltu on! Odotan isompaa ja korkeempaa ääntä, kuulostaa et lähtisi!
Zeus:
Mua häiritsee edelleen toi alun kierto. Sama biisin outrossa. Itse en tosta Laihialaa saa korviini. Ehkä parempi niin, koska mulle Ville on yksi suurimpia Jumalia. Mitä sitten muuten biisistä ajattelen. Ihan peruskivaa rokkimättöä. Green eyes jäi mieleeni, kuten erään tsekkitukkaisen ex-jalkapallomaalivahdin iskemisyritys Helsinki-Vantaan asemalla – Sinisilmäinen-nappisilmäinen. Biisi ihan jees. Mitä taustalla näkyvään promokuvaan tulee, niin sille voisi kaikki tehdä jotain. Jos halutaan myydä itseään, niin silloin kuvatkin ovat tärkeitä!
Hercules:
No ehkä mä sitten en pidä Laihialaa niin Jumalana, kun kuulen sen vaikutuksen, olen siis puolueeton tässä asiassa… Mutta tosiaan perus rokkimätöks aika jeba. Tietty enemmän elementtejä voisi sisällyttää teoksiin ja tosiaan (nyt kun katsoin), niin tuo kansikuva koostuu miehistä, jotka ei tiedä mitä pitää kameran edessä tehdä… En tarkoita että jonglööraan tarvisi alkaa, mutta perus pokkanaama-poset on nähty, ja/tai niitä voi tehdä vain ISOT bändit. Alkoi muuten aika vitukseen hämään toi alku kun sanoit… Ja laulussa matkittu täysin Laihialaa, sekin löytyy pienen etsinnän jälkeen  biisistä. Kokonaiskuva 3/5, kaikkine virheineen. Lisää omaperäisyyttä, toisten apinointi vie pojoja heti!
Zeus:
Hmm.. En tiedä onko mulla lisättävää tähän aiemmin käytyyn. Perusveivausta mielestäni. Toki toi ”Green Eyes” takoo päässä edelleen. Terkkuja siis kaikille Milla Magioille ja muille kissoille – olen edelleen sinkku!
Biisiin mulla ei ole enempää sanottavaa. Jatkakaa! En haluaisi antaa pisteitä, koska en tiedä mitä tähän laittaa. On hyvää, mutta parannettavaakin. 3/5 olisi liian helppo antaa  tuntematta mitään. Ehkä ilman introa ja outroa, jos ne ei soisi päässä Neil Yongina saisin biisistä jotain enempi irti. Voinko jättää pisteyttämättä ja antaa kuulijoiden arvioida itse? No.. annan 2/5 vaikka mieli tekisi jostain syystä antaa isompikin numero etummaiseksi. Kehittää omaa meininkiä voi onneksi aina.
Hercules:
Kuulijat tietysti antavat oman arvosanan, meidän numerot on ’suuntaa antavia”…. En usko että stadionilla kyseistä bändiä kuullaan, mutta musiikki harrastuksena on aina hyvä, nimim. kokemusta on! Nyt vihko kiinni ja odottamaan seuraavia, vähintäänkin yhtä huikeita pumppuja arvosteltavaksi!
Zeus:
Tästä on hyvä jatkaa suuntaan tai toiseen. 
Hercules:
Kyllä, tiukkaa analyysia taas, kiitos!
Tags

Related Articles

Close