Musiikki

Freedom Fuel – Happy People

Freedom Fuel on helsinkiläinen rock-trio, joka perustettiin vuonna 2015. Bändin jäsenet ovat olleet lähes koko aikuisikänsä mukana suomalaisessa underground rock-skenessä ja kokemusta löytyy esim. yhtyeistä Blake, Species ja Spiha. Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Happy People viime vuoden viimeisenä päivänä ja kyseessä on blues-vivahteista rockia popahtavalla otteella.

Jo ensimmäisistä hetkistä levyä on suhteellisen selvää mitä odottaa levyltä, ainakin tyylillisesti. Leave It Behind on rauhallinen, lähes pop rockmainen kappale ja vieläpä varsin hyvä sellainen. Kappaleen riffit ovat ovelia, jopa lystikkäitä, mutta meno ei silti kiihdy hyvinkään vauhdikkaaksi vaan pysyttelee maltillisena. Garage rokahtava Let Them Go taas on hieman vauhdikkaampi, mollisointuisempi sekä räväkämpi kappale. Levyn selvästi bluesmaisin kappale I Can’t Come taas on hidas ja sen lähes melankolinen ote on erittäin kaihoisa. Vielä erikseen maininnan arvoisena kappaleena levyn nimikkobiisi Happy People on omasta mielestäni hauska, tarttuva ja riffit koukuttavia.

Kokonaisuutena levy on yhtenäinen, Teemu Holttisen laulu sopii kappaleisiin hyvin ja musiikki on laadukasta. Hieman terävyyttä sekä räväkkyyttä olisin tosin toivonut, tuntui että muutamat kappaleet kasasivat itseään, mutta jättivät hieman saavuttamatta huippua. Senkin jälkeen olen sitä mieltä, että esikoisalbumiksi Happy People on laadukas ja mainio tuotos.

Henkilökohtainen arvio – 4/5
Genressään – 4/5

 

 

Tags

Related Articles

Close