Musiikki

Haastattelu – Etelän Vetelät

Noin kolme vuotta kasassa ollut rap-kokoonpano, Etelän Vetelät eli Antti Karsee Kirkkonummelta ja  Iisalmeen Espoosta muuttanut Snäfä, saatiin haastateltavaksi juuri ennen keikkaa . Ensimmäistä albumia odotellessa he ovat kuitenkin jo saaneet aikaan useita kappaleita, joissa osassa mukana vierailee esimerkiksi Mc Rambo sekä Kelju K Katala, lukuisia musiikkivideoita ja kunnioitettavan määrän live-esiintymisiä.

Onko teillä muita, esim. Sooloprojekteja?

A: Ei voi sinänsä sanoa, että sooloprojekteja olisi, silloin kun tekee jonkin soolobiisin, niin se on enemmänkin hetken mielijohteesta, eikä niitä ajattele projekteina. Niitä vaan syntyy. Toinenkin projekti, Rappiosaaga, ei ole vielä yleisesti kuunneltavissa, mutta levyä on tulossa.
S: Ja sitten Etelän Vetelien projektissa ei kummoisia muutoksia ole tapahtunut. Levyä tulee kun tulee.

Miten kuvailisitte teidän tämän hetkistä tyyliä ja miten se on kehittynyt ajan kuluessa?

A: Semmosta aika rempseetä ja helposti lähestyttävää musiikkia. Lähinnä omasta elämästä, sellaista johon monen on helppo samaistua.

S: Tarkempaan suuntaan biisien tekeminen, pientä kehitystä ainakin itse huomaa. En tiedä miten se on kehittynyt, ehkä itse oppinut on kirjoittamaan biisejä paremmin.

A: JA sitten kun elämäntyyli on jonkin verran muuttunut, ehkä tyyliltään vähemmän ratasta menoa nykyään.

Olen itse nähnyt teidät keikalla ja meno oli kova, niin lavalla kuin yleisössä. Millä tarpeilla saatte yleisön mukaan?

S: Oot nähnyt meidän keikan, okei. En mä tiedä onko meillä mitään keinoa siihen. Ei siis ”Tänään tehdään näin ja näin”, että yleisö lähtis mukaan. Omalla kohdalla yleisön huudattelu ja vastaava tulee ihan luonnostaan.

A: Kiitoksia, oikeastaan tehdään joka keikalla aivan samalla lailla. Jos jengi huutaa messissä niin hyvä, jos taas ei, niin ei voi mitään.

S: Oli siel yks tai tuhat niin samalla lailla vedetään. Paljon kans riippuu kellonajasta, että jos keikka on kahdeksalta illalla, niin yleisö on vaikeempi. Mutta jos kello on puoli kaksi yöllä, porukka on paljon helpompi saada mukaan.

A: Niin kuin Suomessa on tapana, loppuillasta rentoudutaan ja aletaan juttelemaan muiden kanssa.

Onko ollut haasteita/hankaluuksia?

Yhteen ääneen: No tämä välimatka on ehkä pahin haaste.

A: Kun välissä on 500 kilsaa, niiin yhdessä musiikin tekeminen on aika hankalaa. Sillon kun me nähdään toisiamme, meillä on keikka ja kaikki aika menee siihen.

S: Ja kun töissä ja kaikkea niin sekin tietty, mut onneks on toi internet keksitty. Omat mikrofonit on ja jotain biittejä tulee tehtyä väleissä.

A: Kummallakin on oma studio. Voidaan tehdä niin, että meikäläinen nauhoittaa oman osuuden himassa ja Snäfä omansa, sitten vaan lähetellään toisille niitä.

Kuka kirjoittaa kappaleet & sanoitukset, ja minkälaista teema haette kappaleisiin?

S: Kappaleet itse tehdään ja kumpikin katsoo omat sanoitukset.

A: Kumpikaan ei puutu toisen lyriikoihin, eli kumpikin kirjottaa täysin sitä mitä itse haluaa. En mä ainakaan ala Snäfän sanoituksiin koskemaan millään tavalla, koska ne on hänen sanoituksensa.

S: Juuri näin. Teemaan lähinnä biitistä joku aihe mieleen. Ei ole ehkä niinkään tiettyä teemaa. On siellä Etelän Vetelillä joku oma tietty teemansa, et se ei oo niinkään poliittista, vaan just rennompaa.

A: Rennompaa tarinankerrontaa. Tottakai otetaan kantaa asioihin, mutta pilke silmäkulmassa aina. Sen näkee varmaan musiikkivideoiltakin ja livenä.

S: Keikoilla varsinkin naureskellaan itelle. Jos unohdetaan sanoja, niin se ei oo mikään maailmanloppu meille. Lähinnä vaan hajotaan toisillemme.

A: Tää on harrastus ja tätä tehdään niin kauan kun tää on kivaa.

Missä voi kuulla biisejä tai ostaa julkaisua?

S: Meidän biisejä voi kuunnella Youtubesta ja Soundcloudista ainakin, ei voi ostaa vielä.

A: Vielä! Ei ole julkaisua ulkona, mutta se tehdään omakustanteena.

Onko viimeisiä sanoja?

A: Kiitokset kaikille, kuunnelkaa musiikkii. Hyvä, että diggaatte, käykää keikoilla ja pidetään meininki yllä!

S: Pikkuhiljaa uusia tulee, kun on tullakseen. Ei viitti alkaa hosumaan, koska ei siinä oo järkee sillon.

A: Nimenomaan!

 

Tags

Related Articles

Close