Musiikki

Hate Unbound – Plague

Detroitista kumahtaa, 2013 perustetun Hate Unbound yhtyeen esikoisalbumi Plaguen voimin. Tyyliltään yhtye on trashmetallin ja deathmetallin rakkauslapsi ja yhdistelmä toimiikin hyvin. He ovat olleet aiemmin lämmittelemässä esimerkiksi Dying Fetusta ja ovat myös kiertueella läpi huhtikuun Yhdysvalloissa.

Levyn avausraita, Baptized in Lies räjähtää silmille likaisena, rujona ja kovalla temmolla. Kuten tyylisuunnalta voi odottaa, tempo pidetään tiukassa tahdissa, säröt jyrisevät ja laulu kuulostaa perinteiseltä deathmetalli kuolonkorinalta. Hyvällä tavalla. Burn Your Idols taas ottaa selkeästi enemmän vaikutteita Deathiltä, tempo ei ole niin trashmaisen kiivas, vaan luotetaan enemmän synkkään tunnelmaan. Kappaleen riffit tuovatkin mieleen edellä mainitun yhtyeen, mutta jää hieman vajaaksi ja toivomaan syvempää tunnelatausta. Kappaleesta Soiled tulee mieleen crossover trashin äkäinen pikkuveli, josta ikävä kyllä virta loppuu hieman loppua kohden. Levyn rajuimpiin biiseihin kuuluvasta I, Martyrista on tehty myös musiikkivideo. Tässä otetaan rumpalista kaikki irti ja riffit ovat kiihkeitä, mutta melodiaakin on saatu sovitettua sekaan.

Levy kuulostaa puhtaasti genreltään. Musiikkiin on haettu vauhtia trashista, kun taas rujous ja synkkyys tuodaan deathin puolelta. Laulussa ei ole valittamista ja se sopii biiseihin hyvin, vaikka onkin suhteellisen tavanomaista. Riffit ovat enimmäkseen runnovia, eikä välillä esiin puskeva melodiakaan pistä korvaan. Kaiken kaikkiaan levy on yhtenäinen ja hyvin tehty, mutta samalla se ei tuo hirveästi uutta genreensä.

Henkilökohtainen arvio – 4/5
Genressään – 4/5

Tags

Related Articles

Close