Musiikki

Jerry Kannu & Lentopetroolit – Kehä III

Kehä III on Jerry Kannu & Lentopetroolit yhtyeen kolmas täyspitkä levy ja he ovat julistaneet juurekasta rock-sanomaansa vuodesta 2010 asti. Lentopetroolien musiikki on alusta asti ollut yhdistelmä rockia, boogieta ja bluesia, satunnaisia pop-sävyjä unohtamatta. Kilometrien karttuessa ilmaisu on muuttunut juurekkaammaksi ja rehdillä tavalla suoremmaksi. Sanoitusten puolesta bändi liikkuu tukevasti perinteikkään suomirokin viitoittamalla tiellä, unohtamatta kuitenkaan pientä pilkettä silmäkulmassa.

Levy pärähtää käyntiin ronskilla Tortillat portilla –biisillä ja lupailee hyvää, sekä hauskaa loppulevyä. Meno on rempseää ja sanoitukset saavat aikaan pieniä hekotuksia. Tyylistä tulee mieleen ensimmäisenä Tehosekoittimen, mutta sanoitusten puolesta tämä voisi olla vaikka Tuomari Nurmiota. Ne abduktoi sun dosetin on taas virkeää bluesrokkia ja vieläkään lyriikat eivät ole aivan vakavammasta päästä, vaan se kieli pidetään tiukasti poskella. Hämmentävästi levyn rauhallisimpiin kuuluva kappale on nimeltään Energiaa, voisi käynniltään ja sointukulultaan olla Juicelta unohtunut kappale. Viimeiseksi mainitsisin Beibi rullaa kappaleen joka on hyvinkin perusrokkia, mutta viihdyttävä ja erittäin menevä radiosoittoon sopiva.

Levy on hyvin yhtenäinen, menevä ja teemoiltaan ei niin vakavaa. Soitto kulkee, tempo on kohdillaan ja biiseistä kuulee, että bändillä on ollut hauskaa tätä tehdessä. Yleisesti ottaen tätä kuunteli mielellään, vaikkei omaan makuun täysin osukaan.

Henkilökohtainen arvio – 3/5
Genressään – 4/5

 

Tags

Related Articles

Close