MusiikkiViihde

Laulajalupaus Matti – Uusi single Muualla muut maat

Toimittaja : Linda Hilden

 

Tampereelta kotoisin, mutta tätä nykyä Helsingissä asuva 28-vuotias sooloartisti, Matti julkaisi kolmannen julkaisunsa Muualla muut maat 19.1.2018. Biisi on erittäin menevä ja mukaansatempaava. Tämä poprock-kappale on hänen ensimmäinen kaupallinen julkaisunsa. Miehen omien sanojen mukaan biisi kertoo kaukomaiden kaipuusta. Tähän aikaan vuodesta varmasti moni voikin samaistua biisin sanoituksiin.

-Olen aina romantisoinut ajatusta siitä, että jättäisi kaiken taakseen ja lähtisi kiertolaiseksi maailman kuljetettavaksi. Tuttavapiiriini kuuluu muutamia, jotka ovat näin tehneet, ja arvostan heitä suunnattomasti. Pidän heitä tietyllä tapaa rohkeimpina tunteminani ihmisinä, oma kanttini ei ole ikinä moiseen riittänyt.

copyright Antti Kemppainen 2018

Matti kertoo sanoittavansa ja sovittavansa itse kaikki kappaleensa, mutta sovitukset he tekevät yhdessä yhtyeen kanssa. Laulujen kirjoittaminen on hänelle elinehto ja Matti kokeekin sen olevan osa identiteettiään sekä pohtii, ettei häntä olisi ilman laulujaan. Musiikki on siis hänelle iso osa elämää, päivittäinen ilo tai lohtu, riippuen tilanteesta

-Päässäni pyörii päivittäin melodianpätkiä ja irrallisia tekstirivejä tai riimipareja, joita kerään muistiin puhelimeeni. Joku tällainen sattumalta mieleen tullut alkio, on lopulta aina riittävän voimakas kehittyäkseen kokonaiseksi lauluksi. Erityisesti teksti-idean alkuperää on useimmiten vaikea tavoittaa, se saattaa olla esimerkiksi silmään osunut vessakirjoitus tai korvaan tarttunut sivulause jonkun puheesta, kuvailee Matti sanoituksiensa syntyjä.

Matin sanojen mukaan ystävät ovat sitä mieltä, että hänelle ei saisi koskaan antaa kitaraa käteen yhteisissä illanistujaisissa, koska kitara imee hänestä sosiaalisuuden. Hän kuvailee itseään parantumattomaksi haaveilijaksi, mutta ystävien pitävän häntä kuitenkin käytännöllisenä ja aikaansaavana.

Matti kertoo kasvattavansa jatkuvasti pöytälaatikkonsa nuottipinoa ja keikoilla saadaan kuulla levyttämättömiäkin kappaleita.

-Suunnitelmat seuraavaa julkaistavaa laulua varten ovat jo olemassa, mutta valitettavasti en uskalla niistä vielä ääneen puhua. Joka tapauksessa tämä ei jää vuoden ainoaksi uudeksi kappaleeksi. Nyt panostan lopputalven ja kevään ajan keikkailuun, seuraavan kerran esiinnyn Helsingin Lepakkomiehessä torstaina 8.2.

Käy sinäkin kuuntelemassa Matin uusi single!

Spotify: http://spoti.fi/2Dxlv7Q

Youtube: http://bit.ly/2zEt8q1

Tags

Related Articles

Close